ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η “αμαρτωλή” συνταγή για σάντουιτς με παγωτό και κέικ σοκολάτας που θα σας “κολάσει”!

Το αγαπημένο παγωμένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων!

AD: mytest

Το ετοιμάζετε εύκολα με Μείγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και νόστιμο κέικ σοκολάτας ψημένο σαν cookies.

Υλικά

170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
1 αβγό
250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ + 50γρ. για τη διακόσμηση

Για το παγωτό

1 κουτί Μείγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
600 ml γάλα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Ύστερα παίρνετε φορμάκια για μάφιν και τα ντύνετε με πλαστική μεμβράνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor βόμβα: Αποχώρησαν Βαλαβάνη – Χρανιώτης από το παιχνίδι; Η μεγάλη αποκάλυψη (video)

Μοιράζετε το μείγμα του παγωτού στα φορμάκια και αφού τα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο τα τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει. Έτσι θα έχετε το παγωτό σε μερίδες.

Χτυπάτε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσαρμόζετε τους γάντζους στο μίξερ, προσθέτετε τη Φαρίνα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. Σταματάτε το μίξερ.

Προσθέτετε στη ζύμη την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε με το χέρι. Πλάθετε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Πατάτε λίγο τα κεφτεδάκια της ζύμης να πλατύνουν και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Όταν θέλετε να σερβίρετε τα σάντουιτς παγωτού βγάζετε όσα ατομικά παγωτά θέλετε από την κατάψυξη και τα κάνετε σάντουιτς κλείνοντας το καθένα ανάμεσα σε δύο cookies, ένα πάνω κι ένα κάτω. Αν θέλετε, διακοσμείτε το παγωτό περιμετρικά με μερικές Σταγόνες Κουβερτούρας ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.