Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή για φιλέτο σολομού με πουρέ από φρέσκα κουκιά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν δοκιμάσετε την συνταγή αυτή θα την λατρέψετε!
Υλικά
6 φιλέτα σολομού
2 φλιτζάνια γαλέτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμά)
Για τον πουρέ
700γρ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο, πλήρες
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μικρό μπολάκι αδειάζετε το λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας και την κιτρινόριζα. Τα χτυπάτε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα.
Σε μια λεκανίτσα βάζετε τα φιλέτα του σολομού και τα περιχύνετε με το μείγμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε με το χέρι να πάει παντού η μαρινάδα. Τα αφήνετε στο κάτω μέρος του ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωρίδης: Ποιος είναι και τι δουλειά ακριβώς κάνει ο αγαπημένος σύζυγος της Δούκισσας!
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κουκιά ανακατεύοντάς τα συνεχώς. Μετά από 5 λεπτά τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.
Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μισό γάλα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor – παρασκήνιο: Η ομάδα που κερδίζει το σημερινό έπαθλο που θα τους στείλει στα… ουράνια! (video)
Ανακατεύετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τέλος το χυμό λεμονιού. Αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να γίνει ένας ωραίος λείος πουρές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ και αδειάζετε τη γαλέτα σε μια πιατέλα.
Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον πανάρετε με τη γαλέτα. Τον ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε το σολομό ζεστό, γαρνίροντάς τον με τον πουρέ από τα κουκιά.