Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο γαλοπούλας με πουρέ καρότου και σάλτσα πορτοκαλιού

Διαβάστε την συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr!
Υλικά για το φιλέτο γαλοπούλας:
1 φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κύβους (400γρ.)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
¼ φινόκιο κομμένο σε κύβους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Μάνου Βρυθιά! Σοκάρει η αδελφή του…
1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ καρότου:
2 μέτριες πατάτες
5 μέτρια καρότα
1 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 φλ. ελληνικού καφέ άπαχο γάλα
½ κ. εσπρέσσο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Αποχώρησε παίκτης από το Survivor και επέστρεψε μετά το τροχαίο! Ξαναγυρίστηκε το επεισόδιο (video)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τη γαλοπούλα, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το πορτοκάλι και όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και το λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει το φαγητό. Σουρώνουμε την πατάτα και το καρότο και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε περιμετρικά του πιάτου τον πουρέ και στο κέντρο τις μπουκιές.