Γλυκό ψυγείου που δε θέλει κόπο να το ετοιμάσουμε, αλλά μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση.
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση:
125 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια + λίγο λιωμένο για άλειμμα ταψιού
3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. μέλι
250 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλ. φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρδισμένα
Για την σοκολατένια επικάλυψη:
250 γρ. σοκολάτα με ψιλοκομμένα φουντούκια κομμένη σε κομμάτια
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μισό μαργαρίνη και μισό φρέσκο)
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 18 x 28 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 2 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε τα μπισκότα και το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Στρώνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του, σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια ρευστή σοκολατένια κρέμα με φουντούκια. Στρώνετε το λιωμένο σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα ζαχαρούχου και το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά.
Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Καπέλα Σιξτίνα: Η μνημειώδης μελέτη του καθηγητή Heinrich Pfeiffer σε μια λαμπρή έκδοση (photos)
Σπαράζει ο ο σύζυγος της 30χρονης εγκύου: «Μέσα σε μια μέρα έχασα γυναίκα και παιδί»
Τα καλύτερα της ημέρας:
“Αυτά μου έκανε ο βιαστής των Εξαρχείων”: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της 21χρονης κοπέλας
Έχεις αυτοκίνητο πριν το 2010; Δες τι σε περιμένει…
Νικήθηκε από τον καρκίνο: Έφυγε από την ζωή γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος!
Απίστευτο: Πλακώθηκε σε φιλανθρωπικό αγώνα με τον Βερόν ο Μαραντόνα: “Είσαι π@@@@ γιος”! (videos)