Μια σοκολατένια λάβα: Εύκολο και λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!

Πρόκειται για το γνωστό κέικ «λάβα», και ονομάζεται έτσι γιατί στο κέντρο του η σοκολάτα είναι υγρή και ρευστή σαν τη… λάβα. Μια απολαυστική αλλά καθόλου δύσκολη συνταγή
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από το μάτι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (καλά κοσκινισμένο) και τα αβγά ένα-ένα.
Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16′-19′.
Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr
Αν κι εσείς έχετε επίπεδη τηλεόραση στο σαλόνι σας, πρέπει να δείτε αυτό το κόλπο! (PHOTOS)
Δώστε προσοχή: Η ενημέρωση των Windows 10 προκαλεί προβλήματα στους υπολογιστές!
Τα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου που θα σας μαγέψουν (PHOTOS)
Τα καλύτερα της ημέρας
8 πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση, χωρίς να είστε έγκυος
«Έκανα αυτή την άσκηση, για 8 λεπτά καθημερινά, έναν ολόκληρο μήνα. Ιδού τα αποτελέσματα»
Αφροδίτη στον Ζυγό ως 23 Σεπτεμβρίου 2016! Αναλυτικές προβλέψεις για τα ζώδια!