Απλή συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο σε 30 λεπτά

Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας (ο γιος μου το τρώει και για πρωινό) και όλες τις εποχές.
Υλικά
5 – 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες νερό
Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις δύο κούπες νερό, το ρύζι και το αλάτι να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Από το 1 λίτρο γάλα φυλάμε σε μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας, όπου διαλύουμε το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας.
Έπειτα από 15 – 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.
Τip: Αν στο παιδί σας δεν αρέσει η κανέλα, διακοσμήστε με μαρμελάδα ή σιρόπι σοκολάτας ένα smile ή μια καρδούλα.
Καλή επιτυχία!
Τα καλύτερα της ημέρας:
Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό του μοιραίου τζιπ του Παντελίδη! (VIDEO)
Παξοί: Κρυστάλλινα νερά, ονειρώδεις παραλίες και επτανησιακές γωνίες (PHOTOS)
Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:
Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αφότου κόψετε το κάπνισμα