ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ και πανεύκολο cheesecake με φυστικοβούτυρο και σοκολατένια κρέμα! Πειρασμός!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
- 1 μόρφατ ή ερμόλ
- 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (patisserie) με γεύση σοκολάτα
- 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας και 8 μπισκότα για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρέξ (20Χ20 περίπου). Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Για τη στρώση σοκολάτας: Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ. Για την κρέμα τυριού: Χτυπάμε στο μίξερ (σε άλλο μπολ) το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και την άχνη. Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το μόρφατ (αφού το έχουμε κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα), μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού με το φυστικοβούτυρο. Τελευταία απλώνουμε τη σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και με τα θρυμματισμένα 8 μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε!!! Κόλαση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη βάση μπισκότου και λίγο κονιάκ ή σταγόνες από βύσσινο στη σοκολατένια κρέμα!
Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr
Φτιάξτο τώρα: Σουφλέ σοκολάτας 3 λεπτών! (Συνταγή)
Θα το λατρέψεις: Γρήγορο γλυκό με μπισκότο και μπανάνες! (Συνταγή)
Tα καλύτερα της ημέρας
Χωρισμός βόμβα στην ελληνική showbiz! Ποιο αγαπημένο ζευγάρι έδωσε τέλος στη σχέση του;
Μια αυτοκρατορία που χτίστηκε βήμα- βήμα: Η ιστορία της οικογένειας Σκλαβενίτη, από το 1920