Ένα από τα αγαπημένα γλυκά αποτελούν σίγουρα τα μπισκότα Oreo! Τι θα λέγατε για έναν συνδυασμό με ρυζόγαλο;
Περιγραφή
Μια orea παραλλαγή του κλασικού και αγαπημένου μας ρυζόγαλου.
Τι χρειαζόμαστε:
- 750 ml γάλα
- 185 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 1/5 κ.σ. ζάχαρη
- 12 μπισκότα oreo
- 2-3 κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ρύζι και το καλύπτετε με νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει, να ρουφήξει όλο το νερό και τότε το αποσύρετε. Παράλληλα ζεσταίνετε το γάλα και μόλις βράσει το κατεβάζετε από τη φωτιά. Ξαναβάζετε το γάλα σε χαμηλά φωτιά αυτή τη φορά και προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τη ζάχαρη, τα μισά θρυμματισμένα oreo και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Σε αυτή τη φάση, αν θέλετε προσθέτετε και λίγη κουβερτούρα για πιο έντονο σοκολατένιο χρώμα. Όταν κρυώσει, μοιράζετε σε ατομικά μπωλ εναλλάσσοντας στρώσεις κρέμας και τριμμένου μπισκότου. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Τη συνταγή την είδα στο τελευταίο βιβλιαράκι της συσκευασίας oreo.
- Αναφέρω τα υλικά για μισή δόση γιατί τα διπλά βγάζουν υπερβολική ποσότητα.
- Στο τέλος προτείνει να το πασπαλίσουμε με κανέλα αλλά εμένα η κανέλα μου αρέσει στο παραδοσιακό ρυζόγαλο. Επίσης το δοκίμασα ζεστό, όπως το προτιμώ και ήταν εξίσου καλό.