ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φοβερή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για νηστίσιμο κέικ – Νοστιμότατο, το δοκιμάσαμε…

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο.

AD: mytest

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα μπολάκι για 2 λεπτά στα 800 watt σκεπασμένο με μία μεμβράνη για να μην κάψουμε τη σοκολάτα.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να δέσει ελαφρά.

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μέσα στο χυμό από πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσεχτικά καθώς αυτή φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ύστερα, προσθέτουμε το νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και τη ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 22 – 23 εκ.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 150 – 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά το κέικ μας στη μέση.
  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα της γέμισης να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κέικ και σερβίρουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Προαιρετικά, αν θέλουμε λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο 200 γρ. κουβερτούρα ακόμα και απλώνουμε στο τέλος πάνω από το κέικ μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θα πάθετε πλάκα: Πουτίγκα με κρουασάν και πραλίνα φουντουκιού!