ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έτσι θα φτιάξετε το καλύτερο fudge σοκολάτας με καφέ και φουντούκια!

Δείτε στο Athens Magazine την πανεύκολη συνταγή για fudge σοκολάτας, για την οποία θα χρειαστείτε:

AD: mytest

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395-400 ml)
80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη ή μισό φλιτζανάκι ελληνικός καφές, περασμένος από ψιλό σουρωτήρι
2 κ.σ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκια ολόκληρα

 

 

Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε τις οδηγίες:

Σε ένα ταψί (τετράγωνο 20×20 ή στρογγυλό 28) στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα (να καλύπτονται τα τοιχώματα και να προεξέχουν οι άκρες) και τη βουτυρώνουμε ελαφρά. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τον καφέ και το μέλι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην καεί (γιατί αρπάζει εύκολα) και δεν περιμένουμε να πήξει εντελώς σ’ αυτό το στάδιο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα φουντούκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες ή και όλο το βράδυ. Αφού σφίξει το βγάζουμε από το ταψί σηκώνοντας τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Μπορούμε και να τα τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο, για να έχουν την εμφάνιση μιας κανονικής σοκολάτας. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

 

Για περισσότερα Γλυκά Μυστικά, κάντε κλικ εδώ