Υπέροχο cheesecake με lime και λευκή σοκολάτα που θα σε απογειώσει!

Διαβάστε στο Athens Magazine την απίστευτη συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε:
250 γρ. μπισκότα digestive αλεσμένα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
6 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
255 γρ. λευκή κουβερτούρα
550 ml κρέμα γάλακτος (35%)
680 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λάιμ
Για την εκτέλεση ακολουθείστε τις οδηγίες του βίντεο:
Βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε βάση φόρμας που ανοίγει (23 εκ.) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο χυμό λάιμ, αφήνουμε έτσι για ένα λεπτό και μετά τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με 100 ml (από τα 550 ml) κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε την διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι η λιωμένη σοκολάτα να γίνει λεία. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το ξύσμα λάιμ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού.Χρησιμοποιώντας σπάτουλα, ενσωματώνουμε – με απαλές κινήσεις – τη σαντιγί στο μείγμα τυριού. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και στρώνουμε με σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.