ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τέλειος κορμός με γέμιση…παγωτό!

Για να φτιάξετε τον υπέροχο κορμό με γέμιση παγωτό, που σας προτείνει το Athens Magazine, θα χρειαστείτε:

AD: mytest

3/4 (της συσκευασίας των 250 γρ.) βούτυρο ανάλατο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 1/2 μπισκότα Digestive
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 φλιτζάνι Drinking Chocolate
1/5 του φλιτζανιού κονιάκ
παγωτό της αρεσκείας σας
10 μπισκότα Digestive
1/2 φλιτζάνι γάλα
20 καβουρδισμένα φουντούκια
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

Για την εκτέλεση, ακολουθήστε απλώς, τις οδηγίες:

Σπάμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα. Χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη (με την βοήθεια του μίξερ) μέχρι να ανοίξει το κιτρινωπό χρώμα του βουτύρου και προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και χτυπάμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ μαζί με το κακάο και το Drinking Chocolate μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Αφού ενωθούν, αδειάζουμε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα μας. Και ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα στενόμακρο ταψί (ταψί κορμού). Βάζουμε μία στρώση από το μείγμα μας και το πατάμε να απλωθεί καλά σε όλο το ταψί. Στην μέση βάζουμε το παγωτό. Καλύπτουμε το παγωτό με το υπόλοιπο μείγμα μας και το πατάμε για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα. Το βάζουμε στον θάλαμο για μερικές ώρες για να σφίξει.
Αφού σφίξει ξεφορμάρετε τον κορμό και το σερβίρετε. Προαιρετικά, σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και την κουβερτούρα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Σπάζουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Όταν λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στον κορμό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξει.

 

Για περισσότερα Γλυκά Μυστικά, κάντε κλικ εδώ