ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουράκια µε κρέµα κανέλας & σταφίδες: Ένα υπέροχο γλύκισμα! (Συνταγή)

Πολύ γευστικό και αρωµατικό γλύκισµα!

AD: mytest

 

Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιµασίας: 30΄  Χρόνος ψησίµατος: 15΄  Χρόνος αναµονής: 1 ωρα  Κόστος: €15  Ευκολία: 4/5  ταχύτητα: 4/5  Συντήρηση εντός ψυγείου: 1-2 ημέρες

 

Υλικά

Για την κρέµα

400ml Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες

210ml Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ (35% λιπαρά)

3-4 ξύλα κανέλας

5 κρόκους αυγών µεσαίου µεγέθους

(100 γρ.)

1 αυγό µεσαίου

µεγέθους (50 γρ.)

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. κορν φλάουρ

10 γρ. γάλα σε σκόνη

 

Για τις σταφίδες

250ml νερό

125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

25ml ρούµι µαύρο

125 γρ. σταφίδα κορινθιακή

 

Για τα πούρα

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρόκο αυγού µεσαίου µεγέθους (20 γρ.)

30ml Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες

20 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 

Διαδικασία

Φτιάξτε την κρέµα. Βράστε σε µια κατσαρόλα το Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες, 100ml Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ και τα κανελόξυλα. Χτυπήστε σε ένα µπολ τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη µε αυγοδάρτη. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε. Ρίξτε στο µπολ λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας, ώστε να πάρει θερµοκρασία. Σουρώστε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα, αφαιρέστε την κανέλα και βράστε για 2΄-3΄ σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε, αδειάστε την κρέµα σε πλαστικό µπολ και σκεπάστε µε διάφανη µεµβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν η κρέµα σφίξει ανακατέψτε µε αυγοδάρτη και ενώστε τη µε την υπόλοιπη Κρέµας Γάλακτος ΦΑΓΕ, χτυπηµένη σε σαντιγί. Καλύψτε τη µε µεβράνη.

Φτιάξτε τις σταφίδες. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη µε το νερό σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρετε και προσθέστε το ρούµι. Αφήστε το µείγµα να γίνει χλιαρό και προσθέστε τις σταφίδες.

Μοντάρετε τα πουράκια. Φτιάξτε 8 κυλίνδρους µήκους 12 εκ. και διαµέτρου 3 εκ. από χαρτόνι και τυλίξτε τους µε αλουµινόχαρτο. Κόψτε τα φύλλα σε 8 κοµµάτια και τυλίξτε τα στους κυλίνδρους, αφού τους βουτυρώσετε. Χτυπήστε τον κρόκο µε το Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες, και αλείψτε τα φύλλα. Βάλτε τα σε λαµαρίνα µε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 200 °C (αέρα) για 15΄. Αποσύρετε και αφήστε τα πουράκια να κρυώσουν. Ανακατέψτε τις σταφίδες µε την κρέµα. Βάλτε τη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε ίσιο κορνέ και γεµίστε τα πουράκια. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ