ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ρυζόγαλο με κινόα!

Η κινόα είναι άγευστο δημητριακό αλλά πολύ καλό για τον οργανισμό και με αυτή τη συνταγή αποκτά επίσης γαστρονομικό ενδιαφέρον.

AD: mytest

ΥΛΙΚΑ

1lt γάλα πλήρες
200 γρ. κινόα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 ξύλα κανέλας
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα µεσαίο µπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσµα από λεµόνι ή πορτοκάλι και το αλάτι. Σε ένα ποτήρι βάλτε 100ml από το γάλα και διαλύστε µέσα το κορν φλάουρ.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα µε την κινόα και την κανέλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς για περίπου 15΄-20΄ µε µια ξύλινη κουτάλα, µέχρι το γάλα να βράσει και η κινόα να γίνει διαφανής.

Αδειάστε µέσα στο µείγµα µε το γάλα και την κινόα το µείγµα µε τον κορν φλάουρ και αφήστε να πάρει άλλη µια βράση. Αποµακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το µείγµα µε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Αφαιρέστε τα ξύλα της κανέλας και µοιράστε το ρυζόγαλο σε 5 µπολάκια. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και σερβίρετε γαρνίροντας µε λίγο από το ξύσµα του λεµονιού.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ