ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Μιλφέιγ πιο καλοκαιρινό από ποτέ – Φτιάξτο με κρέμα καρύδας (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Ένα εξωτικό μιφλφέιγ πολύ δροσερό και καλοκαιρινό, που θα σας θυμίσει το ποτό Pina Colada.

AD: mytest

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1 φύλλο σφολιάτας (300 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
1lt γάλα καρύδας
6 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
1 σφηνάκι λικέρ Malibu

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ
500 γρ. φρέσκο ανανά κομμένο σε τετραγωνάκια 1Χ1 εκ.
50 γρ. ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (lime)

 

Φτιάξε πρώτα τα φύλλα. Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Κόψτε µε ένα στρογγυλό τσέρκι (µεταλλική φόρµα χωρίς πάτο) το φύλλο σε δίσκους διαµέτρου όσο τα ποτήρια όπου θα σερβίρετε το γλυκό. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και βάλτε τη σε χαµηλή φωτιά για 3΄ µέχρι να λιώσει. Βουτήξτε ένα πινέλο στο λιωµένο βούτυρο και αλείψτε τους δίσκους σφολιάτας. Πασπαλίστε τα φύλλα παντού µε την κρυσταλλική ζάχαρη. Βάλτε τα σε ένα ταψί διαστάσεων 43 x 33 εκ., το οποίο έχετε καλύψει µε λαδόκολα, και ψήστε τα στην προτελευταία σχάρα για 15΄ µέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε το ταψί µε τους δίσκους σφολιάτας από το φούρνο και πασπαλίστε τους µε την άχνη. Ανεβάστε τη θερµοκρασία στους 220 °C. Βάλτε το στο φούρνο ξανά και ψήστε για 5΄, µέχρι να καραµελώσουν. Βγάλτε τους από το φούρνο και αφήστε τους για 40΄ να κρυώσουν.

Μαρινάρετε τον ανανά. Βάλτε τον ανανά σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και ρίξτε τη ζάχαρη, το χυµό και το ξύσµα µοσχολέµονου (lime) και ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα για 2΄. Βάλτε το µπολ στο ψυγείο για 30΄.

Φτιάξτε την κρέµα. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα καρύδας, το κορν φλάουρ, τα αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατέψτε µε τον αυγοδάρτη για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθούν. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά και ανακατέψτε για 7΄ µέχρι η κρέµα να πήξει. Μεταφέρετε την κρέµα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ, προσθέστε το Malibu και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης για 2΄. Σκεπάστε µε διάφανη µεµβράνη το µπολ και βάλτε την κρέµα στο ψυγείο να κρυώσει για 1ώρα.

Μοντάρετε το γλυκό. Σκορπίστε το 1 / 3 του ανανά στη βάση του ποτηριού µε τη βοήθεια ενός κουταλιού, απλώστε λίγη κρέµα και βάλτε από πάνω έναν δίσκο σφολιάτας. Συνεχίστε τη διαδικασία µε τους υπόλοιπους δίσκους, την κρέµα και τον ανανά. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ