Υπέροχη συνταγή: Μακαρόν καϊπιρίνια

Οι λάτρεις του γνωστού βραζιλιάνικου κοκτέιλ καϊπιρίνια θα κάνουν αυτά τα μακαρόν ανάρπαστα. Τόσο η γεύση τους όσο και η εμφάνισή τους είναι πρωτότυπες.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ
250 γρ. πούδρα αμυγδάλου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
185 γρ. ασπράδι αυγών μεσαίου μεγέθους (χωρισμένα σε 90 γρ. και 95 γρ. σε δύο μπολ)
5ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε υγρή μορφή
250 γρ. ζάχαρη
80ml νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150ml γάλα πλήρες
25 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (55 γρ.)
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. υγρή βανίλια
300 γρ. φρέσκες φράουλες
100ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (λάιμ)
5 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
30ml κασάσα (βραζιλιάνικο αλκοολούχο ποτό από ζαχαροκάλαμο)
Φτιάξτε την κρέµα για τη γέµιση. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα µε τη βανίλια. Σε ένα µικρό µεταλλικό µπολ χτυπήστε για 2΄ µε τον αυγοδάρτη το αυγό, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Βάλτε την κατσαρόλα µε το γάλα σε δυνατή φωτιά για 3΄. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, ρίξτε µε µια βαθιά κουτάλα ζεστό γάλα στο µπολ µε το µείγµα του αυγού και χτυπήστε µε τον αυγοδάρτη για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε το µείγµα του αυγού στην κατσαρόλα µε το γάλα και αρχίστε να ανακατεύετε συνεχώς µε τον αυγοδάρτη για περίπου 4΄, µέχρι να δέσει η κρέµα. Αδειάστε την κρέµα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και καλύψτε την επιφάνειά της µε µεµβράνη για να µη σχηµατίσει κρούστα. Βάλτε την κρέµα βανίλιας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλύνετε µε νερό τις φράουλες και τα φύλλα δυόσµου και στεγνώστε τα σε χαρτί κουζίνας. Κόψτε µε µαχαίρι τις φράουλες σε πολύ µικρά κοµµατάκια (περίπου 2 χιλ.). Ψιλοκόψτε µε µαχαίρι τα φύλλα δυόσµου. Βάλτε τις φράουλες µε το δυόσµο σε ένα µικρό µπολ και µεταφέρετέ το στο ψυγείο για 30΄.
Φτιάξτε τα µακαρόν. Προθερµάνετε το φούρνο στους 150 °C στον αέρα. Στρώστε 2 ορθογώνια ταψιά διαστάσεων 43 x 33 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα µπλέντερ βάλτε τα 250 γρ. πούδρα αµυγδάλου µε τα 250 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 5΄. Σε ένα µεσαίου µεγέθους µπολ κοσκινίστε το µείγµα αµυγδάλου τρεις φορές.
Χωρίστε το ασπράδι αυγών σε 90 γρ. και 95 γρ. σε δύο µικρά µπολ, και βάλτε το µπολ µε τα 95 γρ. στην άκρη. Χτυπήστε µε τον αυγοδάρτη για 4΄ τα 90 γρ. µέχρι το ασπράδι να αφρατέψει. Προσθέστε στο µπολ µε την πούδρα αµυγδάλου τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να έχετε µια σφιχτή πάστα. Ρίξτε το κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθεί το χρώµα.
Βάλτε σε µια µικρή κατσαρόλα τα 250 γρ. ζάχαρη και τα 80ml νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάλτε στον κάδο του µίξερ τα 95 γρ. ασπράδι και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα για 4΄ µέχρι να γίνει µαρέγκα. Όταν φτάσει το σιρόπι στους 120 °C (δείτε το µε µαγειρικό θερµόµετρο) αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε στον κάδο του µίξερ το σιρόπι σιγά σιγά. Συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα. Αν ακουµπήσετε τον κάδο, θα πρέπει να είναι χλιαρός.
Σταµατήστε το χτύπηµα και µε µια σπάτουλα σιλικόνης προσθέστε λίγη από τη µαρέγκα στο µείγµα αµυγδάλου ανακατεύοντας. Μόλις οµογενοποιηθεί προσθέστε και την υπόλοιπη µαρέγκα και ανακατέψτε την απαλά µέχρι να ενσωµατωθεί στο µείγµα. Βάλτε το σε µια σακούλα κορνέ µε µύτη διαµέτρου 8 χιλ. Σχηµατίστε µικρά µακαρόν των 3 εκ. στα ταψιά που έχετε στρώσει µε αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να αφήνετε απόσταση µεταξύ τους, επειδή θα απλώσουν. Αφήστε τα µακαρόν να στεγνώσουν σε θερµοκρασία δωµατίου για τουλάχιστον 20΄. Βάλτε στο φούρνο τα ταψιά µε τα µακαρόν (ένα ταψί κάθε φορά) και ψήστε στη µεσαία θέση για 10΄-12΄.
Βγάλτε τα µακαρόν από το φούρνο και αφήστε τα για 40΄ να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε. Συνεχίστε µε την κρέµα για τη γέµιση. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 3΄-4΄, µέχρι να γίνει σαντιγί.
Βγάλτε την κρέµα βανίλιας που φτιάξατε νωρίτερα από το ψυγείο και ξεκολλήστε τη µεµβράνη από την επιφάνεια. Ρίξτε σε αυτή τα 30ml κασάσα και ανακατέψτε καλά µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί. Προσθέστε τη σαντιγί και µε µια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω µε κυκλικές κινήσεις. Βάλτε την κρέµα ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ξεκολλήστε τα µακαρόν από το ταψί και βάλτε τα δύο δύο σε ζευγάρια που να έχουν ακριβώς το ίδιο µέγεθος. Σε κάθε ζευγάρι αναποδογυρίστε το ένα µακαρόν ώστε να απλώσετε εκεί την κρέµα.
Βγάλτε την κρέµα και τις φράουλες από το ψυγείο. Γεµίστε µε την κρέµα ένα κορνέ µε µύτη διαµέτρου 8 χιλ. Βάλτε λίγη κρέµα και κοµµατάκια φράουλας σε κάθε αναποδογυρισµένο µακαρόν. Τοποθετήστε από πάνω το ζευγάρι του, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα τουλάχιστον 8 ώρες να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ