ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θα σε ξετρελάνει: Γιαουρτόπιτα με φράουλες!

Μια εύκολη συνταγή, που διακρίνεται για τη ζουμερή γεύση και τη φρουτένια γλύκα της, μας παρουσιάζουν τα www.glykamystika.gr.

AD: mytest

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
300 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλου μεγέθους (220 γρ.)
40 γρ. Pyure Stevia
180 γρ. φράουλες, κομμένες στα 2
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
2 βανίλιες σε σκόνη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
45ml λικέρ φράουλας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
10 γρ. ζάχαρη άχνη

Ψήστε τις φράουλες. Στρώστε σε ένα µεσαίο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και βάλτε εκεί τις φράουλες, κοµµένες στα 2. Ψήστε τις σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 °C στον αέρα για 5΄, να αποβάλουν τα υγρά τους. Αποσύρετε και αφήστε τις να κρυώσουν.

Φτιάξτε την πίτα. Κόψτε σε µικρά κοµµάτια τα φύλλα κρούστας µε ένα ψαλίδι και ρίξτε τα σε ένα µπολ. Στον κάδο του µίξερ βάλτε τα αυγά και την Pyure Stevia και χτυπήστε τα µε το εξάρτηµα σύρµα σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να ασπρίσει το µείγµα. Προσθέστε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το µπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το λικέρ φράουλας και χτυπήστε σε µέτρια ταχύτητα. Αποσύρετε από το µίξερ, προσθέστε τα φύλλα κρούστας και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης να εµποτιστούν. Αφήστε το µείγµα 10΄ να σταθεί.

Ψήστε την πίτα. Βουτυρώστε µια ταρτιέρα, διαµέτρου 22 εκ., και αδειάστε µέσα το µείγµα. «Φυτέψτε» από πάνω τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήστε την στη µεσαία σχάρα, σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα, για 1 ώρα. Στα 30΄ ψησίµατος καλύψτε τη φόρµα µε αλουµινόχαρτο. Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 10΄-15΄. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ