Ιδιοφυές κόλπο εστιατορίου για να επαναχρησιμοποιήσεις το καμένο λάδι (Video)

Θα το δοκιμάσεις;
Ένα κόλπο εστιατορίου που ισχυρίζεται ότι ανανεώνει το «παλιό» λάδι, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να μαγειρέψετε φαγητό, δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα δείτε «Οι άνθρωποι προφέρουν τη Nutella τελείως διαφορετικά από εμάς»
Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τον λογαριασμό potspansandpancakes στο TikTok με τη λεζάντα: «Μυστική εισβολή εστιατορίου για να καθαρίσω λάδι που έπρεπε να δοκιμάσω! Το λάδι μου φαινόταν πολύ πιο ελαφρύ και καθαρό».
Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση
Ωστόσο, υπήρχαν ορισμένες προειδοποιήσεις, με τον δημιουργό να προειδοποιεί: «Θυμηθείτε να αποφύγετε την επαναχρησιμοποίηση λαδιού που έχει φτάσει στο σημείο καπνού του και επίσης ποτέ μην επαναχρησιμοποιείτε λάδι που δεν είναι ασφαλές για χρήση. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν προσθέτετε μια πάστα με βάση το νερό σε ένα λάδι. Ποτέ μην θερμαίνετε το λάδι σε επικίνδυνη θερμοκρασία.»
[TikTok]https://www.tiktok.com/@potspansandpancakes/video/7184525667478932741[/TikTok]
Το κλιπ των 30 δευτερολέπτων δείχνει τη διαδικασία με μια φωνή που δίνει οδηγίες στους θεατές, λέγοντας: «Την επόμενη φορά που το λάδι σας είναι σκούρο και βρώμικο, μην πετάτε βρώμικο λάδι. Χρησιμοποιήστε αυτό το hack εστιατορίου για να το καθαρίσετε και να το επαναχρησιμοποιήσετε ξανά.
«Αναμείξτε τρεις κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με ένα μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι και το ψήνουμε μέχρι να σφίξει. Αφαιρέστε το σκληρό στρώμα με όλη τη βρωμιά. Σουρώστε το καθαρό λάδι και ξαναχρησιμοποιήστε το.»
Οι σχολιαστές είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις στη συνταγή, η οποία έχει πάνω από 2.400 likes και 1.300 shares – με κάποιους να αμφισβητούν την ασφάλειά της και αν το λάδι θα διατηρήσει τυχόν γεύσεις από το προηγούμενο μαγείρεμα.
Τα σχόλια και οι αμφισβητήσεις
Ένα σχόλιο προειδοποιούσε: «Η γεύση ό,τι μαγειρεύτηκε στο λάδι παραμένει σε αυτό και μετά από λίγο καιρό θα είναι λυπαρό». Στην οποία ο δημιουργός απάντησε: «Εκτός κι αν είναι θεέ. Όλα τα άλλα έχουν μια πιο λεπτή γεύση, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα χρησιμοποιήσετε το λάδι μόνο περίπου 3 φορές ξανά.»
Ενώ ένας άλλος είχε ανησυχίες για την ασφάλεια λέγοντας: “Μην το κάνετε, παρακαλώ, είναι τοξικό λάδι καύσης“, με τους δημιουργούς να απαντούν: “Συμφωνώ . Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ καμένο λάδι. Το λάδι μου θέλει καμένο μόνο βρώμικο».
Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι με υψηλότερο σημείο καπνού εάν το κάνετε αυτό για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται. Οι περισσότεροι σεφ που συζητούν την επαναχρησιμοποίηση του λαδιού προτιμούν να το στραγγίσουν μέσα από ένα κόσκινο και μετά από ένα τυρόπανο ή κάτι παρόμοιο για να απαλλαγούμε από τυχόν σωματίδια.
Είναι σημαντικό να θυμάστε σε τι χρησιμοποιήσατε το λάδι στο παρελθόν, δεν θέλετε να τηγανίσετε μια παρτίδα τηγανίτες πρωινού μόνο για να θυμάστε στα μισά ότι χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά αυτό το λάδι για να μαγειρέψετε ψάρια.
Όταν έρθει η ώρα να απαλλαγείτε από το λάδι, μην το αδειάζετε ποτέ στον νεροχύτη, ρίξτε το σε ένα άδειο μπουκάλι και μεταφέρετέ το στο τοπικό κέντρο ανακύκλωσης όπου θα πρέπει να έχουν ένα μέσο για να το πετάξουν σωστά.