Το μυστικό της γιαγιάς για να «λάμψει» η κουζίνα: Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα σκόρδο

Τέλος τα βακτήρια και οι μύκητες!
Όλοι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα μυστικά κόλπα της γιαγιάς πάντα μας «λύνουν» τα χέρια!
Είτε αφορούν σε συνταγές μαγειρικής είτε σε τρόπους καθαρισμού του σπιτιού, πάντα όλα πετυχαίνουν τέλεια.
Στην προκειμένη περίπτωση, η γιαγιά δίνει μια άλλη διάσταση για το σκόρδο, πέρα από αυτή της μαγειρικής του χρήσης.
Κι όμως, το σκόρδο λόγω της αλισίνης που περιέχει, μπορεί να σκοτώσει βακτήρια και μύκητες.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέλος τα περιττά έξοδα: Το φυσικό καθαριστικό που κοστίζει 1 ευρώ και απολυμαίνει την κουζίνα σας
Ακόμη και όταν διαλύεται σε υγρό, η δράση του παραμένει ισχυρή.
Αυτό σημαίνει ότι, αν προτιμάτε να μη χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά για να απομακρύνετε τα βακτήρια από τις επιφάνειες της κουζίνας μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας αντιβακτηριδιακό σπρέι με φρέσκες σκελίδες σκόρδου.
Το καθαριστικό σπρέι με σκόρδο είναι αποτελεσματικό και μπορείτε να το φτιάξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Υλικά
-
ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού
-
λευκό ξίδι
-
6-7 σκελίδες σκόρδου
-
αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
-
Γεμίστε το άδειο μπουκάλι ψεκασμού με ξίδι. Το λευκό ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό που σκοτώνει ορισμένα παθογόνα, όπως η σαλμονέλα, το E. coli και η λιστέρια .
-
Ψιλοκόψτε τα σκόρδα σε ροδέλες και προσθέστε τις στο ξίδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πρέσα σκόρδου εάν έχετε.
-
Αφήστε το μίγμα να όλη τη νύχτα με το ακροφύσιο του ψεκαστήρα βιδωμένο στη θέση του.