Θα φαίνεται σα καινούργιο: Το θαυματουργό κόλπο για να καθαρίσεις τα καμένα μαγειρικά σκεύη

Δε θα ξανά παραπονεθείς
Δεν είναι λίγες οι φορές που στη κουζίνα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μικρο-ατυχίες την ώρα του μαγειρέματος. Μία από αυτές είναι ο πάτος από τα καμένα τηγάνια, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι πριν αποφασίσεις να πάνε στα σκουπίδια. Με την ευκαιρία δες το κόλπο της γιαγιάς, γιατί η γιαγιά ξέρει: Το απίστευτο κόλπο της για αστραφτερή κεραμική εστία σε ένα λεπτό
AD: mytest
Με μαγειρική σόδα
- Ανέμειξε μαγειρική σόδα με νερό, φτιάχνοντας μια πάστα και άπλωσε την στο καμένο σημείο.
- Άφησε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και τρίψε με το σύρμα.
Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!
Σόδα, ξύδι και υγρό σαπούνι πιάτων
- Βάλε σε ένα μπολ σόδα, ξύδι και υγρό σαπούνι πιάτων.
- Αφήνεις εξίσου για 10 λεπτά και μετά τρίβεις το σημείο με το σύρμα
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα σε δυσκολέψει παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου επιθυμητό!
Αλάτι, μπέικιν πάουντερ, υγρό σαπούνι πιάτων και ξύδι
- Ρίξε αλάτι , μπέικιν πάουντερ και υγρό πιάτων.
- Τρίψε λίγο με το σύρμα και βάλε πάνω 3-4 χαρτοπετσέτες μέχρι να καλυφτεί όλη η καμένη επιφάνεια
- Στη συνέχεια ρίξτε λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
- Αφαίρεσε τις χαρτοπετσέτες.
Μόλις απέκτησες ένα ολοκαίνουργιο τηγάνι!