ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Λάδι ή βούτυρο: Ποιο προτιμάται για τα μακαρόνια

Ολοκλήρωσε με σωστό τρόπο τη βράση των ζυμαρικών σου

Η αλήθεια είναι ότι τα μακαρόνια συνδυάζονται ιδανικά με το λάδι, αλλά μόνο όταν αυτά έχουν ήδη μαγειρευτεί. Ρίχνοντάς το στην κατσαρόλα πριν ή μετά από τα ζυμαρικά δεν προσθέτει τίποτα απολύτως στη γεύση τους. Αντιθέτως, μπορεί να αλλοιώσει το τελικό πιάτο, καθώς μπορεί να εμποδίσει τη σάλτσα να “κολλήσει” στα ζυμαρικά. Ο μόνος λόγος που “κρατάμε” λίγο από το νερό που βράζουν, είναι γιατί το άμυλο που περιέχει μπορεί να βοηθήσει τη σάλτσα μας να πήξει και να γίνει ένα με τα μακαρόνια. Το λάδι αποτρέπει ακριβώς αυτό.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Μακαρόνια: Πόσο πρέπει να τα βράζουμε τελικά;

Αντίστοιχα το μαγείρεμα με βούτυρο είναι ένα από τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται στα νοικοκυριά μετά το βράσιμο και το σούρωμα των ζυμαρικών καθώς οι περισσότερες νοικοκυρές καίνε το βούτυρο. Αν θέλετε να φτιάξετε μια μακαρονάδα μόνο με βούτυρο, αφού βράσετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε στο τηγάνι με λίγο νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με λίγο παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Μόλις το βούτυρο λιώσει, δεν το αφήνετε να κάψει αλλά κατεβάζετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά. Εάν θέλετε όσο είναι κρεμώδες, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας. 

Εμείς δεν θα το κάναμε στη θέση σου: Το ολέθριο λάθος που κάνεις με τα μακαρόνια, μετά το βράσιμο

Τα μακαρόνια ενδεχομένως να είναι ένα από τα ευκολότερα φαγητά, το οποίος ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κομβικά λάθη, που όλοι τα κάνουμε και χαλούν τη γεύση αυτού του άκρως αγαπημένου φαγητού. Με την ευκαιρία, δείτε το μαγειρικό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το “λάσπωμα” των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το… κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι. Για να μην είναι πολύ υγρά, ρίξτε όση ποσότητα χρειάζεται.

Μακαρόνια: Το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το βούτυρο

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να “καίμε” στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε τα μακαρόνια σας κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να “λασπώσουν” και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.