Σχάρα γεμάτη καμμένα λίπη: Το μυστικό του Σπύρου Σούλη για να καθαρίσετε τα «απομεινάρια» της Τσικνοπέμπτης

Πείτε αντίο στους λεκέδες από τα ψημένα κρέατα στο πι και φι
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη σχάρα του φούρνου σας. Σήμερα, όμως, θα σας δείξουμε πώς να το πετύχετε χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε καθόλου αλλά και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε απορρυπαντικά και ειδικά χημικά προϊόντα. Με την ευκαιρία, δείτε το δραστικό κόλπο για να βελτιώσετε την απόδοση του πλυντηρίου ρούχων σας.
Τοποθετήστε στην μπανιέρα του μπάνιου σας 4 αρωματικά μαντηλάκια στεγνωτηρίου (ειδικά μαντηλάκια που μπαίνουν στο στεγνωτήριο για να δίνουν άρωμα στα ρούχα). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων. Στη συνέχεια βάλτε πάνω στα μαντηλάκια ή στο μαλακτικό ρούχων τη σχάρα του φούρνου σας και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι να καλυφτεί.
Το μαλακτικό θα μαλακώσει τα λίπη και τα τρόφιμα με αποτέλεσμα αυτά να απομακρυνθούν πιο εύκολα από τις σχάρες.
Αφήστε τη σχάρα στην μπανιέρα για 12-18 ώρες (φροντίστε να έχετε κάνει μπάνιο πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία) και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τις σχάρες με τα μαντηλάκια που ήδη έχετε τοποθετήσει μέσα στην μπανιέρα ή με ένα απλό βαμβακερό πανί. Όλη η βρωμιά από τα ξεραμένα τρόφιμα και λίπη θα εξαφανιστεί πανεύκολα.
Αν δείτε πως κάποια τρόφιμα δεν ξεκολλάνε εύκολα (πράγμα δύσκολο), χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι για τα πιάτα και αμέσως όλα τα λίπη θα απομακρυνθούν.
Απαράβατος κανόνας: Η τεχνική που πρέπει να ακολουθείτε όταν ψήνετε μπιφτέκια
Είναι γεγονός πως στο ψητό κρέας όλοι έχουμε τα γούστα μας. Άλλοι θέλουν την μπριζόλα τους «κάρβουνο», ας πούμε, και άλλοι την προτιμούν βουτηγμένη στο αίμα. Δεν μοιραζόμαστε εξάλλου τον ίδιο ουρανίσκο και οι προτιμήσεις όλων είναι σεβαστές. Με την ευκαιρία, δείτε την ταβέρνα με τα καλύτερα κρέατα σε χαμηλές τιμές.
Αρκεί να μη μιλάμε για μπιφτέκια! Όπως μας λέει ο μέγας αμερικανός γκουρού του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο εμβληματικό βιβλίο του «Everyday Barbecue: At Home with America’s Favorite Pitmaster», ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει περισσότερα βακτήρια από το κρέας.
Κι έτσι όταν ψήνουμε μπιφτέκια είναι υποχρεωτικό να βγαίνουν από τη σχάρα καλοψημένα. «Χωρίς ροζ κομμάτια στο κέντρο», τονίζει χαρακτηριστικά. Αν έχουμε μάλιστα αμφιβολία για το πόσο καλά ψημένο είναι, προτείνει να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός θερμομέτρου κρέατος ώστε να σιγουρευτούμε πως η θερμοκρασία του στο κέντρο δεν είναι κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου.
Σαν να βγήκαν από τα κάρβουνα: Έτσι γίνονται ζουμερά τα μπιφτέκια σε φούρνο – Το «χρυσό» μυστικό στον κιμά
Το μυστικό για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει, δεν κρύβεται στα υλικά, αλλά στον κιμά που θα χρησιμοποιήσετε!
Υλικά
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 αβγά
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
- 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα