ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Κεραμική εστία «του κουτιού»: Το σπιτικό μείγμα με τα 4 υλικά για άψογο καθαρισμό!

Χωρίς κανένα χημικό

Πολλοί έχουν κεραμικές εστίες ωστόσο είναι δύσκολο το καθάρισμα τους και πολλοί δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να τις καθαρίσουν.

AD: mytest

Όμως, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος, χωρίς χημικά, για έναν τέλειο καθαρισμόΜε την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • χλιαρό νερό
  • ένα σφουγγάρι που δεν χαράζει
  • μαγειρική σόδα
  • ένα βαμβακερό πανί

Οι οδηγίες για να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες χωρίς χημικά

Βήματα

  • Ξεκινήστε απλώνοντας στην κεραμική σας εστία λίγο χλυαρό νερό. Μουλιάστε την επιφάνεια αφήνοντάς την με το νερό για λίγη ώρα.
  • Περάστε με το σφουγγάρι σας τις εστίες και απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα.
  • Ρίξτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω σε κάθε λεκέ. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά.
  • Περάστε την επιφάνεια και πάλι με σφουγγάρι. Σκουπίστε με το πανί.
  • Εάν επιμένουν οι λεκέδες επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Καθάρισμα κεραμικής εστίας

«Καθάρισε» ο Σπύρος Σούλης: Το κόλπο για να μην κρατά ποτέ βρωμιά η κεραμική εστία

Όταν πρόκειται για λεκέδες ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε το κόλπο του για να παραμένει παστρική η κεραμική εστία και να μη λερώνεται ποτέ.

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Η σόδα αποτελεί το “μαγικό” καθαριστικό για τις κουζίνες εδώ και πολλές δεκαετίες και η χρήση της είναι πολύ δημοφιλής ακόμα και σήμερα.