Τα μπιφτέκια… αλλιώς: Ξεχάστε τον κιμά κρέατος! Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει extra νοστιμιά και αφράτη υφή

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Vegan μπιφτέκια με πουρέ μελιτζάνας. Η πιο χορταστική και εύκολη συνταγή για vegan μπιφτέκια που ακόμα και αν δεν είσαι vegan θα την προτιμήσεις! Με την ευκαιρία, δείτε ποιά κίνηση πρέπει να κάνετε αν θέλετε αφράτα μπιφτέκια.
AD: mytest
Πάμε να δούμε πως θα κάνεις τα ωραιότερα vegan μπιφτέκια που έγιναν ποτέ! Τόσο ωραία που θα τα τρως ακόμα και αν δεν είσαι Vegan! Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για τα ζουμερά και πεντανόστιμα vegan μπιφτέκια!
Vegan μπιφτέκια υλικά
Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε όλα τα υλικά της συνταγής που έχεις ή που χρειάζεται να προμηθευτείς.
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
- 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κ.τ.σ μαργαρίνη
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 250 ml κρέμα καρύδας
- 100 γρ. τυρί Vegan
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
- 1 συσκευασία τομάτα κον κασέ
- 1 κ.τ.σ πελτέ
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ, πάπρικα καπνιστή
- 1 δάφνη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο. Αφού τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι παντού
- Αφαιρούμε την ψίχα από τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν .
- Βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες σε ένα μούλτι και τις πολτοποιούμε
- Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μια 1 κ.τ.σ μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και όταν ψηθεί το αλεύρι προσθέτουμε την κρέμα καρύδας.
- Προσθέτουμε το τριμμένο Vegan τυρί, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Βάζουμε στην μπεσαμλ το πολτό Μελιτζάνας και το ανακατεύουμε καλά.
- Αλατίζουμε.
- Απλώνουμε σε 2 πιάτα τον πολτό μελιτζάνας.
- Από πάνω αραδιάζουμε στο καθένα από 2 μπιφτέκια.
- Τέλος τα περιχύνουμε με την σάλτα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο
- Όταν ανέβει η θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Βάζουμε τη δάφνη και το μπούκοβο
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, τον κύβο λαζανιών και το ντοματακι (σπασμένο με το χέρι μας, θέλουμε να βρίσκουμε κομμάτια ντομάτας στη σάλτσα)
- Βράζουμε για 4 λεπτά η μέχρι να δέσει η σάλτσα ντομάτας