Μπριζόλες: Τα 8 βήματα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα απογειώσουν την γεύση τους

Εύκολα, απλά και γρήγορα
Για πολλούς οι μπριζόλες αποτελούνε το αγαπημένο τους φαγητό, όμως συναντάνε προβλήματα όταν τις μαγειρεύουν. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε έαν άρτιο γευστικά αποτέσμα.
Περιποίηση μπριζόλας
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λίπος στην μπριζόλα.
Περιττά υγρά
Καθαρίστε και τις δυο πλευρές με χαρτί κουζίνας ταμπονοριστό. Είναι το πρώτο βήμα για μια όμορφη κρούστα, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν μιας τέλειας μπριζόλας στη σχάρα.
Αλάτι
Στη συνέχεια, τρίψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με ένα μείγμα ίσων μερών αλάτι και καλαμποκάλευρο που απορροφά την υγρασία, αφού έχετε αφήσει να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι τραβά την υγρασία από την επιφάνεια της μπριζόλας. Έτσι θα γίνει τραγανή με ξηρότερη κρούστα στην επιφάνεια. Θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα.
Θερμαίνουμε τη σχάρα
Πριν ψήσουμε τη μπριζόλα προθερμαίνουμε τη σχάρα για να μη κολλήσει.
Λαδώνουμε τη σχάρα
Λαδώνουμε την σχάρα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι το δεύτερος κανόνας για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες.
Αναποδογυρίστε μετά το ρόδισμα
Ξεκινήστε το ψήσιμο από την καυτή μεριά της σχάρας και μην μετακινήσετε ή αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες μέχρι να κάνουν κρούστα. Αν θέλετε να τις ελέγξετε από κάτω αν ψήθηκαν απλά ανασηκώστε τες λίγο. Όταν κάνουν τη κρούστα τότε γυρίζουν εύκολα, διαφορετικά παραμένουν κολλημένες.
Μετακίνηση σε λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας
Μόλις ροδίσουν οι μπριζόλες τις μετακινούμε στη πιο δροσερή μεριά της σχάρας. Αυτό το κάνουμε για να φτάσει η θερμότητα μέχρι το κέντρο και να ψηθούν στο βαθμό που θέλουμε.
Ξεκούραση
Αφού ψηθούν οι μπριζόλες αφήστε τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και να αφήσουν τους γευστικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν. Αν κόψετε τις μπριζόλες αμέσως θα φύγουν οι χυμοί τους.
Δεν είναι μόνο τα υλικά: Η τεχνική μαγειρέματος για μπιφτέκια που θα τα κάνει πιο νόστιμα και ζουμερά
Τα μπιφτέκια είναι αναμφισβήτητά ένα «άχαστο» φαγητό για κάθε τραπέζι, καθώς πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Εύκολα στην εκτέλεση, απολαυστικά αλλά και χορταστικά, αποτελούν την η ιδανική επιλογή για ένα κυρίως γεύμα με βάση την πρωτεΪνη. Με την ευκαιρία, δείτε τα 2 υλικά στον κιμά που κάνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.
Η συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερά, μαμαδίστικα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά θα έχει εγγυημένη επιτυχία, καθώς η παρασκευή της είναι απλούστατη και ο συνδυασμός υλικών δημιουργεί μία τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων.
Το μαγείρεμα στο σχαροτήγανο θα απογειώσει τόσο την υφή του μπιφτεκιού όσο και τη γεύση, δίνοντας μία ελαφριά αίσθηση καπνίλας.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σούπας ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ’ τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.
- Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πριν το ψήσιμο, σχηματίζουμε παραδοσιακα μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
- Ψήστε τα στο σχαροτήγανο ή σχάρα. Είναι σημαντικό να ζεστάνετε καλά τη σχάρα και να την αλείψετε με ένα κομμάτι μπέικον πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.
- Ψήνετε τους σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
- Αν σας αρέσει να τρώτε μπιφτέκια, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή για κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας – θα ενθουσιαστείτε.