Παίρνει ένα τηγάνι και βάζει μέσα μπαλάκια αλουμινόχαρτου – Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε! (Vid)

Απίστευτο!
Σας έπιασε λιγούρα; Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε φαγητά μαγειρεμένα στον ατμό. Θα χρειαστείτε λίγο αλουμινόχαρτο και ένα βαθύ τηγάνι. Με την ευκαιρία, δείτε ποια είναι η σωστή πλευρά του αλουμινόχαρτου για να τυλίγεις το φαγητό σου
Το καλύτερο σκεύος για μαγειρική στο ατμό είναι ο ατμομάγειρας μπαμπού. Τι; Δεν έχετε ατμομάγειρα μπαμπού; Δεν είστε οι μόνοι! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό που λιγουρεύεστε. Όπως σας είπαμε το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνετε δημιουργικοί.
Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανα αποτελέσματα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε!
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας έναν ατμομάγειρα με λίγο αλουμινόχαρτο και ένα βαθύ τηγάνι. Ξεκινήστε βάζοντας το τηγάνι στον φούρνο. Η θερμοκρασία εξαρτάται από το ψάρι που θα μαγειρέψετε. Στην συνέχεια, κόψτε μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο, κάντε τα μπαλάκια και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι.
Δείτε στο βίντεο τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε επίσης πώς μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι σας. Οι οδηγίες είναι απλές, θα χρειαστείτε μόνο μια πυρίμαχη πιατέλα και λίγο νερό! Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί σαν μη εύφλεκτο σύστημα υποστήριξης για την πιατέλα και επιτρέπει στο νερό από κάτω να βράζει, ώστε η ζέστη να μαγειρευτεί το φαγητό σας στον ατμό.
Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανα αποτελέσματαα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε! Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο ή να αγοράσετε ακριβά σκεύη μαγειρικής. Ο ατμομάγειρας αυτός θα σας σώσει! Και θα έχετε το φαγητό που λαχταράτε αλλά και θα εξοικονομήσετε και χρήματα.
«Επανάσταση στην κουζίνα»: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να ξαναζεστάνετε το φαγητό
Μήπως σου περίσσεψε φαγητό από χθες και ενώ δεν θέλεις να το πετάξεις, φοβάσαι ότι εάν το ξαναζεστάνεις θα χάσει τη φρεσκάδα και την τραγανότητά του; Ναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτός βέβαια εάν ξέρεις το σωστό τρόπο να το κάνεις, ώστε να είναι πεντανόστιμο και λαχταριστό σαν να το έβγαλες μόλις από το φούρνο. Με την ευκαιρία, δείτε την απίστευτη χρήση του αλουμινόχαρτου στο πλυντήριο που θα σας σώσει
Μακαρόνια
Αντί να τα βάλεις στα μικροκύματα, ρίξ’τα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Ανακάτεψε για 3-5 λεπτά και απόλαυσε την “ολόφρεσκη” χθεσινή σου μακαρονάδα.
Κρέας
Εάν έχεις επιχειρήσει ποτέ να ξαναζεστάνεις κρέας, όπως μπριζόλα ή στήθος κοτόπουλου, ξέρεις πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα είναι τελείως ξηρό και άγευστο. Για να του “δώσεις και πάλι ζωή” βάλ’το σε ένα ταψί στο φούρνο και ζέστανέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Διαφορετικά, ζέστανέ το για 1-2 λεπτά σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι.
Σούπα
Ζέστανέ την σε ένα κατσαρολάκι πάνω από μέτρια φωτιά. Εάν είναι πολύ πηχτή, απλά πρόσθεσε λίγο νεράκι ή ζωμό.
Πίτσα
Περίσσεψε πίτσα από το προηγούμενο βράδυ; Τέλεια! Μπορείς να τη βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι σου με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να λιώσει κι άλλο το τυρί και να γίνει τραγανή σαν να την πήρες μόλις τώρα! Μια άλλη λύση είναι να τη βάλεις σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Ο αγαπημένος μας όμως τρόπος να ζεσταίνουμε τη χθεσινή πίστα είναι να τη “διπλώνουμε” ώστε να υπάρχει ζύμη από πάνω και από κάτω και να την ξεροψήνουμε στη τοστιέρα. Γίνεται πεντανόστιμη!