Μυρίζει «τηγανίλα» το σπίτι; Το μυστικό με το ξύδι και την κανέλα για να εξαλείψετε την οσμή γρήγορα και απλά

Σωτήριο κόλπο!
Μια στο τόσο λες «ναι» στις ατασθαλίες (και καλά κάνεις), πόσο περισσότερο σήμερα που είναι Καθαρά Δευτέρα και θα τηγάνισες το θαλασσινό σου ή την πατατούλα.
Τηγάνισες, λοιπόν, το απήλαυσες αλλά μετά δεν κατάφερες με τίποτα να απαλλάξεις το χώρο από την ενοχλητική και έντονη μυρωδιά της τηγανίλας. Άνοιξες τα παράθυρα, αέρισες το χώρο, άνοιξες τον απορροφητήρα, ψέκασες με τα ειδικά αρωματικά σπρέι αλλά… τίποτα! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το ξύδι για να εξαφανίσετε την κιτρινίλα από τον νιπτήρα.
Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Την επόμενη φορά ακολούθησε τα παρακάτω tips και πες αντίο στην τηγανίλα σε χρόνο dt:
- Γέμισε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, ξύδι, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο (αν χρειαστεί συμπλήρωσε κι άλλο νερό). Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.
- Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και κράτα τις φλούδες του. Ρίξε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα και τοποθέτησέ τις πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Η μυρωδιά τους θα διαχυθεί σε όλο το σπίτι!
- Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες από λεμόνι ή lime. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί.
Θέλει «μαεστρία»: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα ζουμερές
Είναι αγαπημένες, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στη κατσαρόλα. Αλλά ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.
Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε