ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Αυτή η κίνηση πριν το ζύμωμα του κιμά είναι το μυστικό για μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Ακολουθήστε την συμβουλή και δεν θα χάσετε

Έχεις μπει στην κουζίνα και ψάχνεις πώς να φτιάξεις τα μπιφτέκια που θα συνοδεύσουν τις πατάτες στον φούρνο ή θα βάλεις μέσα στο burger που ετοιμάζεις για την παρέα σου. Τι υλικά να βάλεις, όμως, μέσα για να γίνουν νόστιμα και αφράτα;

AD: mytest

Εμείς ξέρουμε τα υλικά για μπιφτέκια αφράτα και πεντανόστιμα! Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και τα σωστά μυστικά απ’ τους ειδικούς! Είσαι έτοιμος να τα μάθεις; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπιφτέκια ταψιού με φέτα.

Ποια είναι τα υλικά για μπιφτέκια αφράτα;

  • Κιμάς από μοσχαρίσια ελιά
  • Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • Μαϊντανός
  • 1 Κρεμμύδι
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τα μπιφτέκια;

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
  • Ξεκινάμε το ζύμωμα των μπιφτεκιών βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο νερό ή λάδι.
  • Ξεκινάμε ανακατεύοντας τον κιμά με το ψωμί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το κρεμμύδι και στο τέλος ρίχνουμε μερικές σταγόνες ξύδι.
  • Οι ποσότητες εξαρτώνται απ’ την ποσότητα του κιμά.
  • Φροντίζουμε ώστε το μείγμα μας να μην είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια στην γκριλιέρα ή στον φούρνο.

Πέταξε 10 φέτες μπέικον στο αλουμινόχαρτο και τύλιξε τον κιμά – Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους (Video)

Για εσάς που δεν έχετε χρόνο, επιλέξτε να φτιάξετε αυτή τη γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Γίνεται πανεύκολα και μέσα σε μια ώρα έχετε έτοιμο γεμιστό ρολό κιμά! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αφράτα, μυρωδάτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1⅓ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 6-8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 10-15 φέτες μπέικον

1. Ανακατέψτε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά.

2. Σε ένα μεσαίο ταψί απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και πιέστε το μείγμα με τον κιμά για να γίνει ένα λεπτό και επίπεδο. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω του τις φέτες από ζαμπόν, τυρί και στο κέντρο το σπανάκι.

3. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, τυλίξτε το ρολό κιμά για να πάρει το μορφή κυλίνδρου. Κλείστε τα πλαϊνά με κιμά για να μη βγει το περιεχόμενο κατά το ψήσιμο.

4. Απλώστε ξανά το αλουμινόχαρτο στο ταψί και καλύψτε όλη την επιφάνεια με φέτες από μπέικον. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω το ρολό κιμά και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τυλίξτε το ρολό μέχρι οι φέτες να καλύψουν ολόκληρο το ρολό.

5. Τυλίξτε το ρολό με το αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο έπειτα από 30 λεπτά για να ξεροψηθεί το μπέικον.

Καλή σας όρεξη!