Πώς να πετύχεις την πιο νόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά μόνο σε 5 λεπτά

Το κόλπο με την ποσότητα του ελαιόλαδου
Η μαγιονέζα πάει με όλα και μπορεί να απογειώσει την γεύση του φαγητού σου, ποσό μάλλον όταν πρόκειται για μπριζόλα ή κάποιο κρεατικό.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Χτυπάει με πηρούνι τα αυγά και το γιαούρτι και τα προσθέτει στο μείγμα σπανακιού – Η απόλυτη σπανακόπιτα που πρέπει να φτιάξεις
Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα που φτιάχνετε, κρύβεται στην ποσότητα του ελαιόλαδου που θα βάλετε. Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή για μια πεντανόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά και έτοιμη σε 5 λεπτά.
Υλικά
- 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. λεμονοχυμό
- 1 κ.γ. ξύδι
Η εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια μαγιονέζα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι (1/3)* για 1 λεπτό
Προσθέτουμε πάλι λίγο από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
*Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις
Μίλησαν οι ειδικοί: Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα
Μια από τις πιο άτυχες στιγμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι να πεταχτεί επάνω μας καυτό λάδι. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καταλάβετε αν είναι νοθευμένο το ελαιόλαδο.
Εκτός από τον πόνο που προκαλεί το κάψιμο, αφήνει τους χειρότερους λεκέδες στα ρούχα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτές τις δύσκολες και ανεπιθύμητες στιγμές. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι.
Τι πρέπει να κάνετε; Πριν ρίξετε τις πατάτες στο τηγάνι πασπαλίστε τον πάτο του με λίγο αλάτι.
Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!
Ακόμη μία χρήσιμη συμβουλή:
Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.
Λεκές από ελαιόλαδο: Το απίστευτο τρικ για να τον εξαφανίσετε σε δευτερόλεπτα εύκολα και οικονομικά
Ο λεκές από λάδι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές. Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά όλοι οι ειδικοί στα θέματα καθαριότητας και λεκέδων ορκίζονται πως έχει αποτέλεσμα.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσετε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια είναι με…ελαιόλαδο.
Μια κουζίνα γεμάτη λεκέδες λαδιού είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει να αντιμετωπίσει μια νοικοκυρά. Το σαπούνι καθώς και το απορρυπαντικό πιάτων δεν φαίνεται ποτέ να καθαρίζει τόσο καλά όσο θα θέλατε και όσο και αν προσπαθείτε το λάδι εξακολουθεί να σας ταλαιπωρεί. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από σοκολάτα.
Για να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια στην οποία σας έχει πέσει λάδι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Έπειτα περάστε με αυτό την βρώμικη επιφάνεια και δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται από αυτήν. Μόλις τελειώσετε, περάστε απλά την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα και θαυμάστε την λαμπερή και πεντακάθαρη και πάλι κουζίνα σας.