ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Μέγα σφάλμα: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε με τα μπαχαρικά και χάνουν το άρωμά τους

Το γνωρίζατε;

μπαχαρικά είναι «όπλο» στη μαγειρική και μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο. Όσο πιο σωστά διατηρημένα είναι, τόσο πιο πολύ «αποδοτικά» θα φανούν στην παρασκευή των γευστικών δημιουργιών, κρατώντας το άρωμά τους.

AD: mytest

Σύμφωνα με τον Padma Lakshmi, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Η εγκυκλοπαίδεια των μπαχαρικών και των βοτάνων» επισημαίνει ότι τα μπαχαρικά πρέπει να μένουν σε συρτάρι (σε κρύο, ξηρό και σκοτεινό μέρος). Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μπαχαρικό που προστατεύει τα ρούχα από το σκόρο.

Το φως, η ζέστη και η υγρασία επηρεάζουν τα μπαχαρικά και το άρωμά τους αλλοιώνεται. Αν και συνήθης θέση για να φύλαξη των μπαχαρικών είναι συνήθως σε κάποιο ράφι κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα, αυτό θεωρείται λάθος καθώς δεν διατηρεί την φρεσκάδα τους.

Επίσης, προτίμησε να φυλάξεις τα μπαχαρικά σε γυάλινα βαζάκια που να κλείνουν αεροστεγώς ή με βιδωτό καπάκι.

Το άρωμα τις περισσότερες φορές αλλοιώνεται όταν φυλάσσονται σε πλαστικά σκεύη. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα βότανα και τα τριμμένα μπαχαρικά διατηρούν το άρωμά τους και τη γεύση τους για ένα χρόνο περίπου.

Τα ολόκληρα μπαχαρικά διατηρούν το άρωμά τους μέχρι 3 έως 5 χρόνια. Με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης μπορούμε να τα διατηρήσουμε μπορείς να τα διατηρήσεις φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Το «φάρμακο» για ανεβασμένη λίμπιντο: Αυτό είναι το πιο αφροδισιακό μπαχαρικό

Έντονη σεξουαλική δραστηριότητα παρατηρήθηκε μετά τη χρήση αυτού του μπαχαρικού καθιστώντας το το κορυφαίο αφροδισιακό. Παράλληλα, αυτό είναι το μπαχαρικό που θα σας γλιτώσει από πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται για να διανθίσουμε πολλά πιάτα. Όταν το τρίβουμε, απελευθερώνει μία ιδιαίτερη και ευχάριστη μυρωδιά. Σε κάποια φάρμακα της αρχαίας Ασίας χρησιμοποιούνταν λόγω μιας μυθικής δράσης που -όπως λέγεται- το χαρακτηρίζει: το μοσχοκάρυδο θεωρείται ερωτικό φίλτρο που δρα σε άνδρες και γυναίκες.

Σήμερα δε διαθέτουμε παρά μόνο μία έρευνα για το μοσχοκάρυδο, η οποία έχει πραγματοποιηθεί σε ποντίκια. Πρόκειται για ένα μικρό πείραμα με εντυπωσιακά ωστόσο αποτελέσματα. Φαίνεται πως, με το μοσχοκάρυδο, τα ποντίκια γλεντούν με την ψυχή τους.

Η συχνότητα και η ένταση των συνευρέσεών τους αυξάνεται κατά πολύ μέσα σε δύο με τρεις ώρες μετά την πέψη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας κάποιο βράδυ, τρώγοντας ένα γιαούρτι πασπαλισμένο με τριμμένο μοσχοκάρυδο, σε λογική πάντα ποσότητα. Εσείς θα κρίνετε.