ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Το πάμφθηνο κόλπο με την πατάτα για να καθαρίσετε τους μικρολεκέδες σε επιφάνειες του σπιτιού

Θα σας λύσει τα χέρια!

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων, είτε μικρών είτε μεγάλων είναι οι πατάτες! Είτε μόνες τους είτε σαν συνοδευτικό, οι πατάτες είναι σε κάθε σχεδόν τραπέζι! Με την ευκαιρία, δείτε την πιο λαχταριστή συνταγή για πατάτες φούρνου.

AD: mytest

Γνωρίζατε όμως ότι οι πατάτες μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από το να τις φάμε; Μπορούμε λοιπόν να τις χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα του σπιτιού!

Εξαφανίστε τους μικρολεκέδες με πατάτα

Αν σου πέσουν λεκέδες κρασί πάνω στο χαλί ή στον καναπέ σας, μπορείτε να σώσετε γρήγορα την κατάσταση με μία πατάτα. Κόψτε ένα κομμάτι πατάτας και ακουμπήστε την κομμένη πλευρά πάνω στον λεκέ πιέζοντας για λίγα λεπτά.

Έβγαλαν φύτρες οι πατάτες: Πρέπει ή δεν πρέπει να τις καταναλώσεις;

Οι πατάτες είναι από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς τροφές για μικρούς και μεγάλους. Καταναλώνονται, άλλωστε, ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες.

Μπορούμε να τις απολαύσουμε με πάρα πολλούς τρόπους, είτε βραστές είτε τηγανητές είτε ογκρατέν είτε ψητές, ακόμα και σε μορφή πουρέ. Ωστόσο, τι γίνεται εάν πάμε να τις μαγειρέψουμε και διαπιστώσουμε πως έχουν πετάξει φύτρες; Είναι πράγματι τόσο τοξικές όσο λένε;

Στην ερώτηση, εάν μπορούν να μαγειρευτούν πατάτες που έχουν πετάξει φύτρες η απάντηση είναι ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις. Μπορείς να μαγειρέψεις και να καταναλώσεις πατάτες που έβγαλαν μικρές φύτρες εφόσον αυτές είναι ακόμα αρκετά σφιχτές, δεν έχουν συρρικνωθεί, δεν έχουν πρασινίσει και η φλούδα τους δεν παρουσιάζει ζάρες.

Εάν η υφή και το χρώμα τους δεν έχει αλλάξει, το ότι πέταξαν μερικές φύτρες δεν επηρεάζει σημαντικά τα θρεπτικά συστατικά τους. Πρέπει να τις αφαιρέσεις μία προς μία, με προσοχή, κι εν συνεχεία να μαγειρέψεις την πατάτα.

Όταν οι πατάτες αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να πρασινίζουν, τότε έχει παραχθεί μέσα τους μια ουσία που ονομάζεται σολανίνη. Η σολανίνη είναι τοξική και η κατανάλωσή της σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές. Συγκεντρώνεται στις φύτρες και στη φλούδα, όχι όμως στη σάρκα της πατάτας, για αυτό και το καθάρισμα πρέπει να είναι επιμελές.

Εάν η μορφή, η υφή ή το χρώμα της πατάτας έχει αλλάξει, πέταξέ την χωρίς δεύτερη σκέψη.