Λαδοραβανί Αγρινίου: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό της Σαρακοστής

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή. Θέλετε ένα ραβανί νηστίσμο για τις ημέρες της νηστείας για εσάς και την οικογένεια σας για όλες τις ώρες; Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή.
AD: mytest
Με την ευκαιρία ανακάλυψε πως θα φτιάξεις νηστίσιμα μπιφτέκια με πέστο λιαστής ντομάτας.
Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.
Τα υλικά και οι οδηγίες της συνταγής
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
- 2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
- 2 με 3 κάψουλες βανίλιας
- 1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
- 1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
- Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
- Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Πηγή: funpage.gr