Κίνδυνος-θάνατος! Πετάξτε αμέσως τα τηγάνια σας που αναγράφουν αυτή την ένδειξη

Μεγάλη προσοχή!
Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για την κατασκευή διαφόρων μαγειρικών σκευών, κυρίως αντικολλητικών τηγανιών, και τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό.
Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, 208 επιστήμονες από 38 διαφορετικές χώρες ένωσαν τις φωνές τους προσυπογράφοντας μια σχετική έκθεση για την χρήση αυτών των τοξικών χημικών σε μαγειρικά σκεύη και τους κινδύνους που αυτή η πρακτική εγκυμονεί κυρίως για τους ανθρώπους, αλλά και για το περιβάλλον.
Αυτά τα χημικά συστατικά ονομάζονται PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances). Αν, λοιπόν, κάποιο από τα τηγάνια σας αναγράφει την ένδειξη “PFSA” επάνω του σε κάποιο σημείο (συνήθως στην λαβή ή στον πάτο του τηγανιού) τότε είναι σώφρον να το πετάξετε και να επιλέξετε κάποιο άλλο αντικολλητικό σκεύος, το οποίο δεν θα έχει κατασκευαστεί με αυτές τις ουσίες.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι δύο συγκεκριμένα φθοροχημικά, το υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) και το υπερφθοροοκτανοϊκό (PFOA), μπορούν να βλάψουν το συκώτι και να διαταράξουν το αναπαραγωγικό σύστημα και την ανάπτυξη σε ζώα τόσο στην άγρια φύση όσο και σε πειραματόζωα.
Επίσης, σε εργαστηριακό επίπεδο τα PFASs έχει διαπιστωθεί ότι βλάπτουν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, ενώ, μοιραία, προκαλούν καρκίνους σε διάφορα όργανα.
Είναι απλά ονειρικό! Πιέζει σε αλουμινόχαρτο κιμά και ρίχνει μέσα μακαρόνια – Θα σας τρέχουν τα σάλια
Μια πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, που θα λατρέψετε όλοι σας. Το μόνο διαφορετικό που θα χρειαστείτε είναι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Εάν ψάχνετε συνεχώς νέες πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει τελευταία και είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει! Από τη στιγμή που την είδαμε ξέραμε πως έπρεπε να σας τη δείξουμε, όπως και αυτή εδώ την ιδιαίτερη για πατάτες με κιμά.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μία παραλλαγή στο πιθανώς πιο αγαπημένο φαγητό όλων των εποχών: μακαρόνια με κιμά. Εδώ όμως, αντί να βάλουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια, τυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα μακαρόνια και το αποτέλεσμα είναι όλα τα λεφτά!
Αρχικά βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ και από πάνω τα ζυμαρικά και καλύπτουμε από πάνω με ένα δεύτερο στρώμα κιμά. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, του δίνουμε κυκλικό σχήμα και το βάζουμε για ψήσιμο, προσέχοντας να μην κλείσουμε εντελώς το αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλά. Μετά από μία ώρα, θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!