Βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό και αφήστε τες για ένα 24ωρο – Δεν φαντάζεστε αυτό που συμβαίνει

Θα σας λύσει τα χέρια
Βυθίστε τις πατάτες σας αφού τις κόψετε, σε κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους και θα λύσει ένα εκνευριστικό πρόβλημα.
Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες σας, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και να αφήστε τες εκεί. Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μπορείτε να τις αφήσετε σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home. Ακόμα μπορείτε να τις μουλιάσετε πριν τις ρίξετε στο τηγάνι, για αυτόν εδώ τον λόγο.
Αν θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να μαυρίσουν, βάλτε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.
Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες όταν τις καθαρίζετε – Μπορείτε να φτιάξετε κάτι ακόμα καλύτερο
Πάντα θεωρούσαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα. Όμως αποδεικνύεται, ότι εκτός από ένα γευστικό σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα. Ο σεφ Curtis Stone μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή στην εκπομπή της Rachael Ray, και συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.
Ο σεφ Curtis προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!
Ρίχνει τυρί πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο – Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό
Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με πατάτες και μπόλικο τυρί. Μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο light, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λεμόνι.
Το συγκεκριμένο πιάτο, δεν έχουμε συνηθίσει να το τρώμε στην Ελλάδα, ωστόσο μόλις το δοκιμάσετε είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Παρακάτω σας έχουμε τα υλικά, αλλά και το βίντεο με την εκτέλεση.
Υλικά:
- 900γρ. πατάτες τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
- 450γρ. ξινή κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: