ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Τα μυστικά για να φτιάξεις τον τέλειο ελληνικό καφέ στο σπίτι!

Έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα της Ανατολικής Μεσογείου. Η διαδικασία του μοιάζει με ιεροτελεστία και την τέχνη του παραδοσιακά την κατείχε ο «ταμπής», που ήξερε να παρασκευάζει μέχρι 48 είδη καφέ!

AD: mytest

Ωστόσο και αυτός με τη σειρά του έχει επηρεαστεί από το λεγόμενο «τρίτο κύμα» και τους specialty coffees. Έτσι, όλους τους καφέδες που έχουμε συνηθίσει να τους πίνουμε σε espresso ή φίλτρο μπορούμε, με διαφορετική άλεση φυσικά, να τους απολαμβάνουμε και στο μπρίκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με το “μαύρο” στην πειρατική τηλεόραση στην Ελλάδα! Τι εντόπισαν οι Αρχές; Θα ξαναδοθεί το σήμα στους παράνομους συνδρομητές;

Χωρίς μυστικά
Ιδανική η χόβολη, αλλά το γκάζι είναι πιο πρακτικό. Αποφεύγετε τα ηλεκτρονικά μπρίκια και παρόμοιες συσκευές. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μόλις μπει στο μπρούτζινο μπρίκι και η ποσότητα του γύρω στα 60ml. Αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τον καφέ. Την ζάχαρη καλό θα ήταν να την αποφύγουμε αλλά αν τη θεωρούμε απαραίτητη την προσθέτουμε σε αυτό το σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο γιος του Τάκη Λουκανίδη και γυμναστής του “Πρωινού Καφέ” έπεφτε νεκρός σε τροχαίο! Η στενή του σχέση με την Ελένη Μενεγάκη

Ανακατεύουμε ελαφρώς με το αναδευτήρι και τον αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να «φουσκώσει». Τον βγάζουμε την ώρα που εμφανίζεται η πρώτη φουσκάλα. Δεν τον αφήνουμε παραπάνω γιατί θα βράσει και θα χάσει το καϊμάκι του. Σερβίρουμε στο φλιτζάνι, τον αφήνουμε λίγο να «αναπνεύσει» και τον απολαμβάνουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr