ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Πώς παραμένουν οι Κορεάτες τόσο σε φόρμα; Δείτε 6 συμβουλές διατροφής τους!

Κάτι παραπάνω ξερούν οι Κορεάτες!

Τον τελευταίο καιρό, το κορεάτικο φαγητό, η μόδα, η μουσική και το δράμα έχουν κάνει πολύ θόρυβο στην ινδική αγορά. Αν δούμε τη θετική πλευρά του, το κορεάτικο φαγητό λέγεται ότι είναι αρκετά υγιεινό. Και το ίδιο αντικατοπτρίζεται και στα δεδομένα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στη Δημοκρατία της Κορέας, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση (έτη) έχει βελτιωθεί κατά 7,59 έτη από 76,2 έτη το 2000 σε 83,8 έτη το 2021.

AD: mytest

Κάποια από τα δημοφιλέστερα πιάτα 

Kimchi: Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο λαχανικών που έχει υποστεί ζύμωση, που συνήθως παρασκευάζεται με λάχανο νάπα και κορεάτικα ραπανάκια. Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά. Υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Bibimbap: Είναι ένα ανάμεικτο πιάτο με ρύζι με διάφορα λαχανικά, ένα τηγανητό αυγό και συχνά κρέας, που σερβίρεται με μια πικάντικη σάλτσα gochujang (πάστα τσίλι). Λέγεται ότι παρέχει ένα ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα από τα διάφορα λαχανικά.

Δείτε με την ευκαιρία: Βγάλτε τις από την διατροφή σας: 5 τροφές που προκαλούν καρκίνο!

Samgyeopsal: Αναφέρεται σε ψητή χοιρινή κοιλιά που σερβίρεται με μαρούλι, φύλλα perilla, σκόρδο, πράσινα τσίλι και μια ποικιλία από σάλτσες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ η χοιρινή κοιλιά είναι πλούσια σε λίπος, το πιάτο συνήθως τρώγεται με πολλά λαχανικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία του γεύματος και να παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Japchae: Αναφέρεται σε τηγανητά γυάλινα ζυμαρικά από άμυλο γλυκοπατάτας, αναμεμειγμένο με λαχανικά, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο, που συχνά περιλαμβάνει κρέας ή άλλες πρωτεΐνες. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες και λαχανικά, καθιστώντας το ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο

Ενώ η κλιματική κατάσταση και άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης βασικό ρόλο στον καθορισμό της ρουτίνας της φυσικής σας κατάστασης, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 70-80 τοις εκατό της φυσικής σας κατάστασης εξαρτάται από το τι τρώτε και τον τρόπο που τρώτε. Και αν δούμε τους κανόνες διατροφής των Κορεατών, η προσεκτική διατροφή παίζει επίσης βασικό ρόλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορεατική δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, επειδή ο πυρήνας της είναι να αυξήσει την κατανάλωση λαχανικών και να ελαχιστοποιήσει τα λιπαρά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα. Τα λαχανικά περιλαμβάνονται στα σχέδια απώλειας βάρους, επειδή τα περισσότερα από αυτά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal Nutrition Reviews, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιορίζουν την πείνα και τις λιγούρες, ενώ επίσης βελτιώνουν τον κορεσμό. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να βασίζεται κανείς μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά για τη βέλτιστη διατροφή. Επίσης, καθώς η δίαιτα περιορίζει επίσης τα σνακ και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρόσθετη ζάχαρη, σιτάρι ή γαλακτοκομικά, λέγεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σας παραθέτουμε και αλλά μυστικά της Κορεατικής κουλτούρας 

  • Ασκηθείτε στη συνειδητή διατροφή: Σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας, η κορεατική διατροφή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασκούν προσεκτική διατροφή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πεπτικής υγείας και είναι μια σημαντική πτυχή οποιουδήποτε προγράμματος απώλειας βάρους.
  • Προσθέστε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας: Η κορεάτικη κουζίνα χρησιμοποιεί πολλά χόρτα και άλλα είδη λαχανικών, όπως λάχανο, ραπανάκια, σπανάκι και πιπεριές. Είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα και είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή και η πλούσια ποσότητα αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε αυτά μειώνει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Χρήση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση: Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κορεάτικα τρόφιμα χρησιμοποιούν πολλά συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση, τα οποία είναι πλούσια σε προβιοτικά και συμβάλλουν στην προώθηση του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου. Και σύμφωνα με αναφορές, ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καθώς βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
  • Περιορίστε τα επεξεργασμένα και ζαχαρούχα τρόφιμα: Τα κορεάτικα τρόφιμα αφορούν περισσότερο φρέσκα συστατικά και λιγότερο συσκευασμένα και με συντηρητικά τρόφιμα που βοηθούν στη διατήρηση των γενικών επιπέδων φυσικής κατάστασης και βοηθούν στην αποφυγή υπερφαγίας.
  • Υγιεινές πρακτικές μαγειρέματος: Η κορεατική διατροφή χρησιμοποιεί υγιεινές τεχνικές μαγειρέματος όπως το τηγάνισμα, το μαγείρεμα στον ατμό, το βράσιμο και το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτές οι μέθοδοι απαιτούν ελάχιστη χρήση πρόσθετων λιπαρών και ελαίων, με αποτέλεσμα πιο ελαφριά και υγιεινά πιάτα.
  • Τρώτε με μέτρο: Η κορεατική διατροφική κουλτούρα δίνει μεγάλη προσοχή στη συνήθεια να τρώτε με μέτρο και να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας. Προτείνεται να τρώτε ελαφρώς λιγότερο από αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και επίσης να προσέχετε μικρότερες μερίδες