ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Έτσι θα μαγειρέψετε με ασφάλεια την γαλοπούλα

Προσοχή!

Το να προετοιμάσεις ένα ολόκληρο τραπέζι για φίλους και συγγενείς στις γιορτές είναι μια μεγάλη και αγχωτική διαδικασία και σίγουρα γίνονται λάθη, αρκεί τα συγκεκριμένα λάθη να μην κοστίσουν την υγεία κάποιου.

AD: mytest

Το Athensmagazine είναι εδώ να σου δείξει πώς να μαγειρέψεις την γαλοπούλα με ασφάλεια.

Έτσι θα μαγειρέψετε με ασφάλεια την γαλοπούλα

Η ωμή γαλοπούλα μπορεί να περιέχει βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, όπως σαλμονέλα, καμπυλοβακτήριο και άλλα μικρόβια. Πρέπει να χειρίζεται με ασφάλεια για να αποτρέπεται η μόλυνση των επιφανειών του ψυγείου, του νεροχύτη και των πάγκων της κουζίνας.

Μια κατεψυγμένη γαλοπούλα πρέπει πρώτα να αποψυχθεί. Υπάρχουν διάφορες αποδεκτές μέθοδοι, όπως στο ψυγείο, στον φούρνο μικροκυμάτων.

Μια κατεψυγμένη γαλοπούλα χρειάζεται περίπου 24 ώρες για κάθε 1,8 με 2,3 κιλά βάρους για να αποψυχθεί στο ψυγείο, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Εάν χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων ή κρύο νερό, η γαλοπούλα πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως.

Μην πλένετε τη γαλοπούλα. Είναι κακή ιδέα να την ξεπλένετε στον νεροχύτη, ακόμη κι αν πολλοί μάγειρες επιμένουν σε αυτή τη συνήθεια, συχνά από συνήθεια.

Αντί γι’ αυτό, σκουπίστε τη γαλοπούλα με χαρτί κουζίνας και πετάξτε το ή χρησιμοποιήστε πετσέτα κουζίνας και απολυμάνετέ την στο πλυντήριο.

Η γαλοπούλα πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία περίπου 74°C πριν το σερβίρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν είναι έτοιμη είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο και να το εισάγετε στο πιο εσωτερικό μέρος του μηρού, χωρίς να ακουμπά το κόκκαλο.

Μην βασίζεστε στα πλαστικά θερμόμετρα που υπάρχουν σε ορισμένες εμπορικές γαλοπούλες. Έρευνες του Chapman έχουν δείξει ότι αυτά τα κουμπιά μπορούν να ενεργοποιηθούν πολύ πριν η γαλοπούλα είναι πραγματικά έτοιμη.

Ένας βασικός τρόπος για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση είναι η σχολαστική καθαριότητα στην κουζίνα.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν από την προετοιμασία του φαγητού και μετά την επαφή με ωμό πουλερικό. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές επιφάνειες κοπής, μαχαίρια και άλλα σκεύη για το ωμό κρέας και τα φρέσκα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά και οι σαλάτες.

Δείτε επίσης: Βγάλτε τις από την διατροφή σας: 5 τροφές που προκαλούν καρκίνο!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να έχει μολυνθεί. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε πρώτα με σαπούνι και νερό και στη συνέχεια να απολυμαίνετε με απολυμαντικό.