5 τροφές που κάνουν καλό στην κατάθλιψη

Μήπως τις τρώτε ήδη;
Λίγο ή πολύ, σχεδόν, όλοι μπορεί να νιώσουμε θλίψη ή στενoχώρια κάποια στιγμή της ζωής μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως η κατάθλιψη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επιμένει και μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία συναισθηματικών και σωματικών προβλημάτων. Η σοβαραότητα αυτής της ασθένειας είναι και η αιτία που πρέπει να μάς ωθεί στο να αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπου, όπως η διατροφική οδός!
Αυγά – με κρόκο
Η πρωτεΐνη που παρέχεται από τα αυγά βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και οι κρόκοι περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
Ψάρια κρύου νερού
Ο τόνος, ο άγριος σολομός και το σκουμπρί περιέχουν όλα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου.
Ξηροί καρποί και σπόροι
Τα καρύδια προσφέρουν υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου. Άλλοι ξηροί καρποί και σπόροι, όπως οι σπόροι κολοκύθας, οι ηλιόσποροι, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, είναι επίσης ευεργετικοί επειδή περιέχουν μαγνήσιο. Αυτό το θρεπτικό συστατικό έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι «καλή αίσθηση».
Σιτηρά
Δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως ζυμαρικά και ψωμί ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης και γλυκοπατάτες, βοηθούν το σώμα σας να απελευθερώσει τη σεροτονίνη.
Θυμηθείτε επίσης: Συντετριμμένη η Δανάη Μπάρκα: «Όλοι μας θρηνούμε κι εμείς ένα κομμάτι μας…»
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Όχι μόνο το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι καλά για τα οστά σας, αλλά το ασβέστιο και η βιταμίνη D σε αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πεπτίδια που προάγουν την ευεξία και τη χαλάρωση.