Βάλε το στη ζωή σου! Η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών

Πρόσθεσε το στη διατροφή!
Η κατανάλωση μισής κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών.
Συγκεκριμένα η κατανάλωση περισσότερων από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ κατά 28% σε σύγκριση με εκείνους που δεν το τρώνε ποτέ ή σπάνια, λέει μια μελέτη. Με την ευκαιρία δείτε την εκτίμηση για την τιμή και την παραγωγή του τελικού προϊόντος
Ακόμη και η αλλαγή μαργαρίνης ή μαγιονέζας με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μειώνει τη θνησιμότητα από άνοια κατά 8%, σύμφωνα με την έρευνα.
Βάλε το στη διατροφή σου
Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια ανεξάρτητα από τη διατροφή των υπολοίπων ανθρώπων και τη γενετική τους.
Η αμερικανική μελέτη παρακολούθησε 92.383 ενήλικες, μέσης ηλικίας 56 ετών, για 28 χρόνια.
Κάθε τέσσερα χρόνια τους ρωτούσαν πόσο και πόσο συχνά τρώνε ελαιόλαδο.
Εκτός από τη μείωση του συνολικού κινδύνου, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η συσχέτιση ήταν πιο σημαντική στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Το ελαιόλαδο ωφελεί τους ανθρώπους λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.
Ο Βρετανός ειδικός Δρ Theodore Dalrymple είπε στο περιοδικό The Oldie: «Το ελαιόλαδο μπορεί να επιστρέψει, τουλάχιστον μεταφορικά, στο στήθος του φαρμάκου, τόσο καλό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι είναι για εσάς».
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ήταν η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Η κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες εκείνη τη χρονιά ήταν η στεφανιαία νόσος.