Μαύρη σοκολάτα: Αυτά είναι τα 4 «μαγικά» οφέλη της σε μαλλιά και δέρμα

Η πιο «γλυκιά» φροντίδα
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά να τρώει σοκολάτα. Η γεύση της είναι μοναδική και η διάθεση μας αλλάζει αμέσως μόλις την δοκιμάζουμε.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η κανέλα μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο όμορφη: Αυτοί είναι οι 4 τρόποι
Πέρα από την απίθανη της γεύση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα, χωρίς να νιώθετε τύψεις και να παθαίνετε υστερία γiα τις θερμίδες της.
Και όσο κι αν δεν το πιστεύετε… ναι αγαπητές μου, η μαύρη σοκολάτα μας ομορφαίνει τόσο το δέρμα μας όσο και τα μαλλιά μας!
Πάμε να δούμε τα 4 οφέλη της:
1. Κάνει το δέρμα απαλό και λείο
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που κρατούν την επιδερμίδα σας λεία και απαλή.
Ακόμη, υποστηρίζεται ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας πλούσιας σε κακάο, ενυδατώνει το δέρμα.
Μάλιστα πολλοί συγκρίνουν τα οφέλη της στο δέρμα με αυτά που έχει το πράσινο τσάι.
2. Προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας του ήλιου.
Έτσι, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας δρα ως μια μορφή ήπιου αντηλιακού και ένα είδος φωτοπροστασίας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν πρέπει να βάζουμε καθόλου αντηλιακό, όταν βγαίνουμε από το σπίτι.
3. Δίνει λάμψη στα μαλλιά
Αν τα θαμπά και άτονα μαλλιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά σας… φάτε μαύρη σοκολάτα.
Οι ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας είναι τόσο ευεργετικές, που μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας της παλιά τους λάμψη, ενυδατώνοντάς τα!
Μπορείτε ακόμη, να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη σοκολάτα σε σπιτικές μάσκες για τα μαλλιά, προκειμένου να τα αναζωογονήσετε.
4. Μακραίνει τα μαλλιά
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει το οξυγόνο και τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.
Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, που οφείλεται στις αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες του κακάο, κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή, προωθώντας τη γρήγορη ανάπτυξή τους.
Φυσικά, παρά τα τόσο σημαντικά οφέλη της, μην το παρακάνετε!
Η υπερκατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας.