10 τροφές για ένα γρήγορο «θάνατο» – Διατροφικές «βόμβες» στον οργανισμό

Μεγάλη προσοχή
Υπάρχουν 10 τροφές που προκαλούν γρήγορο «θάνατο»! Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Ωστόσο, υπάρχουν 14 τροφές για τις οποίες οι ποσότητες που καταναλώνεις δεν έχουν ιδιαίτερη επίδραση στη σιλουέτα σου.
Αυτές είναι:
- Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:
- Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μή , είτε είναι με ζάχαρη είτε με συνθετικά γλυκαντικά («διαίτης»).
- Όλα τα κρεατοσκευάσματα/επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα (προστατευτικά έναντι του κινδύνου αλλαντίασης και αυτά που τους προσδίδουν το ζωντανό κόκκινο χρώμα) που μετατρέπονται στο στομάχι μας στις καθόλου αθώες νιτροζαμίνες.
- Τα ντόνατς
- Tρανς λιπαρά ή υδρογονωμένα έλαια
- Oι τηγανιτές πατάτες των ταχυφαγείων
- Tα πατατάκια και λοιπά αλμυρά σνακ
- Tα χάμπουργκερ των περισσότερων ταχυφαγείων
- Διάφορα βιομηχανοποιημένα αρτύματα/καρυκεύματα
- Έτοιμες σούπες
Σωστό δηλητήριο! Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν ξαναζεστάνετε αυτές τις 7 τροφές
Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ξανά γιατί μετατρέπονται σε σκέτο δηλητήριο; Δείτε γιατί δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε αυτές τις 7 τροφές. Επίσης, γνωρίζετε ποιες είναι οι 8 τροφές που πρέπει να “κόψετε” αν θέλετε να βγάλετε το καλοκαίρι;
Αυτές είναι:
1. Μανιτάρια
Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια. Όταν ξαναζεσταθούν μεταλλάσσονται οι πρωτεΐνες τους ενώ πιθανόν να αλλάξει και η γεύση τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χώνεψη.
2. Κοτόπουλο
Όπως τα μανιτάρια, το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο επηρεάζει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Γι’αυτό και γενικώς προτίνεται το ζέσταμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν δε μπορείτε να φάτε το κρέας παγωμένο, τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα.
3. Πατάτες
Οι πατάτες απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν αφού εκτός του ότι χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μπορεί να γίνουν τοξικές. Να τις καταναλώνετε μόλις τις μαγειρέψετε ή παγωμένες, όπως προτιμάτε. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.
4. Σπανάκι
Το σπανάκι περιέχει υψηλά ποσοστά νιτρικού άλατος το οποίο με το επαναλαμβανόμενο ζέσταμα μετατρέπεται σε νιτρίτη. Ο νιτρίτης είναι καρκινογόνος για το ανθρώπινο σώμα, οπότε προτιμήστε να το καταναλώσετε όσο είναι φρεσκομαγειρεμένο.
5. Παντζάρι
Το παντζάρι, όπως και το σπανάκι περιέχει νιτρικό άλας το οποίο γίνεται δηλητηριώδες για το σώμα όταν ξαναζεσταθεί. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να καταναλωθεί την επόμενη μέρα, απλώς καταναλώστε το παγωμένο.
6. Σέλινο
Το σέλινο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις σούπες, πρέπει να αφαιρεθεί από το φαγητό για να ξαναζεσταθεί, όπως και τα καρότα, και να προστεθεί μετά. Ποτέ μη ξαναζεστάνετε σούπα χωρίς να τα αφαιρέσετε.
7. Αυγά
Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ, αλλά αφορά πιάτα με βραστά αυγά όπως ο μουσακάς.