Συναγερμός! Αυτό είναι το τρόφιμο που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και προκαλεί την εμφάνιση εγκεφαλικού

Προσοχή!
Ένα συστατικό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα, μπορεί να «προκαλέσει» εγκεφαλικό, σύμφωνα με τους ειδικούς και την ιατρική βιβλιογραφία.
Παράλληλα, δείτε τις 3 τροφές που έτρωγε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και δεν έπαιρνε ούτε γραμμάριο
Τα εγκεφαλικά συνήθως συμβαίνουν, όταν οι θρόμβοι αίματος μπλοκάρονται σε μια από τις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και πολλοί παράγοντες μπορούν να τα προκαλέσουν.
Ένας από τους πιο σημαντικούς πρόδρομους παράγοντες του εγκεφαλικού είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και, μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά φαγητά μπορεί, επίσης, να «προκαλέσει» εγκεφαλικά.
Η μαγειρική σόδα μπορεί να «προκαλέσει» εγκεφαλικό
Οι ασθενείς με υπέρταση γενικά συνιστάται να μην καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν νάτριο, αλλά ορισμένα ασφαλή συστατικά, σε θεωρητικό επίπεδο, μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια.
Μάλιστα, σε σχετική δημοσίευση περιστατικού στο «Western Journal Of Emergency Medicine», αναφέρεται: «Η μαγειρική σόδα είναι ένα παγκοσμίως διαθέσιμο οικιακό προϊόν. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει τοξικότητες με σοβαρό μεταβολισμό και νευρολογικές επιπλοκές.Παρά την ευρεία χρήση της, η σοβαρή τοξικότητα και ο θάνατος από υπερβολική δόση μαγειρικής σόδας αναφέρονται πολύ σπάνια στην ιατρική βιβλιογραφία».
Στην εν λόγω δημοσίευση περιγράφεται λεπτομερώς η περίπτωση ενός ασθενούς που παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ύστερα από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαγειρικής σόδας.
Ακόμα, οι ερευνητές επισημαίνουν: «Η περίπτωσή μας υπογραμμίζει μια σοβαρή τοξικότητα από τη μαγειρική σόδα που οδηγεί σε οξύ εγκεφαλικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και, με τη σειρά του, σε θάνατο».
Τέλος, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επεξεργασμένα τρόφιμα και δη γι’ αυτά που περιέχουν νάτριο.