ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που περιέχουν την βιταμίνη της αντιγήρανσης

Μάθε το μυστικό

Ο χρόνος περνάει και αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Όταν αντικρίσουμε την πρώτη ρυτίδα μας καταβάλει ο πανικός και το άγχος ότι μεγαλώνουμε. 

AD: mytest

Μπορούμε ν’ απαλλαγούμε από τα παραπάνω με σωστή διατροφή και φυσικά με την κατανάλωση των τροφών που περιέχουν την «μαγική» βιταμίνη αντιγήρανσης. 

Αυτή η βιταμίνη δεν είναι άλλη από τη βιταμίνη D, την οποία παράγει ο οργανισμός μας όταν έρθουμε σε επαφή με τον ήλιο. Παράλληλα, διάβασε τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για υγιή νύχια.

 

Βιταμίνη D: Πώς βοηθάει στην αντιγήρανση 

Είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της ανάπτυξης των κυττάρων, την ανάπτυξη των οστών, τη νευρομυϊκή λειτουργία, τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και της ψυχικής διάθεσης, καθώς και για τη μείωση του κινδύνου της φλεγμονής.

Παρ’όλα αυτά πολλοί από εμάς την έχουν σε έλλειψη και αναγκάζονται να παίρνουν συμπληρώματα για να την φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Γιατί να καταφεύγουμε σε τέτοιες λύσης, αφού υπάρχουν τροφές που μας την προσφέρουν απλόχερα;

 

Τροφές με Βιταμίνη D

Σολομός 

Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης D, ειδικά αν πρόκειται για ψάρι που δεν προέρχεται από ιχθυοτροφείο. Έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης D από όλες τις γνωστές τροφές αντιγήρανσης.

Γάλα

Πολλά από τα γάλατα που υπάρχουν στην αγορά, περιέχουν επιπλέον ποσότητα βιταμίνης D και σε συνδυασμό με το ασβέστιο που έχει το γάλα από μόνο του, αποτελεί ιδανική τροφή για την καλή υγεία των οστών.

Μουρουνέλαιο

Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για πρόσληψη βιταμίνης D. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εικοσιπεντανοϊκού οξέος (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA), τα οποία είναι επίσης καλοί παράγοντες για μια υγιή καρδιά.

Αβγά

Ένα αβγό από κότα ελευθέρας βοσκής περιέχει 26,50 IU βιταμίνης D, ενώ είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και πρωτεΐνης. Ένα γεύμα με δύο μεγάλα αυγά περιέχει περίπου το ένα δέκατο της καθημερινής ανάγκης του οργανισμού σε βιταμίνη D.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια έχουν την ικανότητα να παράγουν βιταμίνη D όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, ακριβώς όπως κάνει και το ανθρώπινο σώμα. Η ποικιλία μανιταριών portobello έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης D (400 IU/85gr). Τα μανιτάρια shiitake θεωρούνται επίσης καλή πηγή βιταμίνης D (17,40 IU/85gr).

Τα μανιτάρια μεγαλώνουν φυσιολογικά στο σκοτάδι, αλλά ορισμένες ποικιλίες καλλιεργούνται πλέον σε υπεριώδες φως για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης D