Ποιος ο κίνδυνος αν δεν το κάνεις; – 4 τροφές που πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου!

Το χειρότερο είναι να ξεχνάς τρόφιμα στο ψυγείο, να λήγουν και να αναγκάζεσαι να τα πετάς. Μην μου πεις ότι δεν σου έχει συμβεί.
Εξίσου όμως επικίνδυνο για την υγεία σου, αλλά και για την τσέπη σου και το περιβάλλον, μπορεί να αποδειχθεί το να βάζεις στο ψυγείο τροφές που πρέπει να μένουν εκτός.
Και είναι αυτές οι εξής 4:
1. Ντομάτες:
Κλασικά τις βάζεις στο ψυγείο με το που γυρνάς από το σούπερ μάρκετ ή την λαϊκή. Η μάνα σου τις αφήνει πάντα έξω. Μήπως εκείνη ξέρει περισσότερα; Ότι δηλαδή μέσα στο ψυγείο θα χάσουν τη φυσική τους γεύση; Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχεις βρει ντομάτες με γεύση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια! (videos)
2. Πατάτες:
Καλά, ποιος τις βάζει ψυγείο; Η πεθερά μου σίγουρα, δεν ξέρω για σένα. Λάθος καθώς η χαμηλή θερμοκρασία αλλάζει τη γεύση τους. Κλεισμένες σε ένα σκοτεινό και ξερό χώρο όπως ένα ντουλάπι θα είναι μια χαρά.
3. Κρεμμύδια:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριο κράξιμο στο Twitter για το Nomads: Τα στημένα πλάνα, η «δηθενιά» της Μαντώ και η απογοήτευση για τον Ζαμπίδη!
Για τα ξερά σου μιλάω που όταν χαλάσουν δεν έχεις χειρότερη μυρωδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα βάζουμε στο ψυγείο. Τι τα κάνουμε; Τα φυλάμε σε διάτρητη σακούλα για να αναπνέουν, σε θερμοκρασία δωματίου. Και ποτέ δίπλα στις πατάτες, θα τις χαλάσουν πριν της ώρας τους.
4. Σκόρδο:
Ισχύει το ίδιο ακριβώς με τα κρεμμύδια που λέγαμε παραπάνω. Βάλε το σκόρδο σε ένα πλεκτό σακουλάκι και φύλαξέ το σε θερμοκρασία δωματίου. Εγώ το παίρνω κομμένο σε μικρά κυβάκια, σε κουτάκι που μπαίνει στην κατάψυξη. Ούτε έτσι με ματιάζουν.