ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Βάζει ένα σκόρδο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών… Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο!

Σοκ!

Βάζει ένα σκόρδο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών… Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο!

AD: mytest

Λιώνει σκελίδα σκόρδου, το ανακατεύει με χυμό πορτοκαλιού και την βάζει στα νύχια! Τότε βλέπει ότι…

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην ξέρει και να μην έχει ενημερωθεί για τις σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου. Κι εμείς έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα αναλυτικά στα οφέλη που έχει για την υγεία μας και για διάφορες χρήσεις του.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές θεραπείες επί εκατοντάδες χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας. Πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα φαρμακευτικά ενεργά συστατικά, όπως είναι η αλισίνη και τις φυσιολογικές επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας.

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο! Ο λόγος; Καταπληκτικός…(Video)

Επίσης, αρκετές επιδημιολογικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του 1966 και του 1999 έδειξαν τη θετική επίδραση που έχει η κατανάλωση σκόρδου στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου(όπως του παχέος εντέρου και του στομάχου).

Οι περισσότερες σχετικές επιστημονικές μελέτες έχουν ερευνήσει την επίδραση που έχει το σκόρδο πάνω στους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων (όπως η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη κι η γλυκόζης στο αίμα). Γνωρίζουμε επίσης πως από αρχαιοτάτων χρόνων ο βολβός αυτός χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική, δεδομένου των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος ενεργώντας ως αντιβιοτικό.

Ψήνει 6 σκελίδες σκόρδου και τις τρώει! Μέσα σε 24 ώρες τα οφέλη που έχει στο σώμα είναι εμφανή!

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το συναρπαστικό πείραμα της Lalitha Thomas, μια επαγγελματία φυσίατρο και συγγραφέα του βιβλίου «Τα 10 απαραίτητα φυτά» (Αγγ. 10 essential plants) (1), που πραγματοποίησε, για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σκόρδου όταν εισέρχεται στο αίμα και αρχίζει να δρα στον οργανισμό.

Η Lalitha Thomas αναφέρει στο βιβλίο ότι στην αρχή του 2ωρου σεμιναρίου της παροτρύνει τους συμμετέχοντες να καθαρίσει ο καθένας από μία σκελίδα σκόρδο και να την τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο δάχτυλα των ποδιών του. Με τον τρόπο αυτό, οι ενεργές ουσίες του σκόρδου εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του δέρματος και μέχρι το τέλος του μαθήματος σχεδόν όλοι λένε ότι αισθάνονται τη γεύση του σκόρδου στο στόμα.Ορισμένοι συμμετέχοντες μαθητές ισχυρίζονται ότι αισθάνθηκαν τη γεύση του σκόρδου μετά από μόλις πέντε λεπτά.

Στο ίδιο πείραμα αναφέρεται και ο Greg Horn στο βιβλίο του Living green (2). Στο βιβλίο του ισχυρίζεται πως αν τρίψετε μια σκελίδα σκόρδου στην πατούσα, τότε θα γευθείτε το σκόρδο στο στόμα μετά από 15 λεπτά. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί που δοκίμασαν τη μέθοδο και την επιβεβαιώνουν.

Με τους παραπάνω πειραματισμούς δεν καταδεικνύεται μόνο η θεραπευτική δύναμη του σκόρδου, αλλά κι η ικανότητα του έχει το δέρμα μας, το μεγαλύτερο όργανο του οργανισμού, να απορροφά τα χημικά συστατικά που εφαρμόζουμε επάνω του, ιδιαίτερα οι πατούσες που έχουν μεγαλύτερους πόρους.

Φάτε σκόρδο με μπανάνα και περιμένετε 15 λεπτά! Θα σωθείτε!

Σας φαίνεται περίεργο να συνδυάσετε μπανάνα με σκόρδο; Αν φάτε αυτά τα δύο θα νιώσετε τέλεια και ειδικά αν σας ταλαιπωρεί πονόλαιμος! Είναι ότι καλύτερο για την υγεία σας!

Ένα από τα κυριότερα συμπτώματα των χειμωνιάτικων ιώσεων είναι και ο πονόλαιμος, που συνήθως δυσκολεύει στην ομιλία και την κατάποση. Αμέσως μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρέξετε στον γιατρό σας, αλλά μερικές θεραπείες μέσα στο σπίτι ξεπερνούν τη δράση των χαπιών, σημειώνει ο Τζέρεφ Λέτζερι παθολόγος στο Νοσοκομείο Brigham στη Βοστώνη. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής σπιτικά γιατροσόφια:

Σκόρδο: Με ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, το σκόρδο προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο ή οποιαδήποτε λοίμωξη του λαιμού. Μπορείτε είτε να μασήσετε μερικές σκελίδες ωμού σκόρδου είτε απλά να το προσθέσετε στη σούπα σας ώστε να παραμείνετε υγιείς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο σε διάφορα πιάτα που μαγειρεύετε.

Οι μπανάνες έχουν αποκτήσει αρνητική φήμη στην Ινδία, όταν πρόκειται για κρυολόγημα και βήχα. Πολλοί Ινδοί αποφεύγουν την κατανάλωση μπανάνας με βάση την πεποίθηση ότι μπορεί να πυροδοτήσει το κοινό κρυολόγημα ή να επιδεινώσει τον βήχα. Μπανάνα: 9+1 οφέλη που δεν γνωρίζαμε!

Η αλήθεια είναι ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C με αποτέλεσμα να θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και μέταλλα όπως το κάλιο και το ασβέστιο. Όντας μαλακή από τη φύση της, είναι αρκετά εύκολο να την καταπιείτε.