Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε γάλα στον καφέ – Οι γιατροί ενημερώνουν!

Τι θα πάθουμε;
Όλοι ξεκινάμε την ημέρα μας με λίγο καφέ. Άλλοι τον προτιμούν σκέτο, άλλοι βάζουν ζάχαρη. Άλλοι θέλουν γάλα ενώ κάποιοι τον πίνουν χωρίς.
Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πιει κάποιος τον καφέ του για να προστατέψει την υγεία του;
Αρκετοί θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους…
Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.
Πηγή: youweekly