ΑΡΧΙΚΗ GOSSIP

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτή ήταν η δουλειά του Ηλία Μαμαλάκη πριν ασχοληθεί με τη μαγειρική

Καμία σχέση!

Ο γνωστός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1949 και ασχολήθηκε με τη μαγειρική σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Με την ευκαιρία δείτε τον λόγο που δεν πήρε μέρος στο MasterChef.

AD: mytest

Οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, όπως «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» και «Μπουκιά και Συχώριο».

Η επαγγελματική πορεία του Ηλία Μαμαλάκη και η καταξίωση μετά τα 40

Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Μαγειρικόν». Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο και έτσι μπήκε στη δημοσιογραφία της μαγειρικής. Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες με τα περιοδικά Μενού και άλλα, ELLE, Τηλεθεατής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο ραδιόφωνο με τον ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”.

Τελικά, το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Έχει ασχοληθεί με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων (μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική McDonald’s.

Η δουλειά του πριν την μαγειρική

Αυτό που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς πως ο Ηλίας Μαμαλάκης σπούδασε Οικονομικά και μάλιστα δούλεψε για πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες.

Μαμαλάκης: «Θα ήθελα μόνο εμβολιασμένους στο εστιατόριό μου»

Υπέρ των εμβολιασμών τάχθηκε ο γνωστός μάγειρας και παρουσιαστής Ηλίας Μαμαλάκης. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η νέα διάταξη της κυβέρνησης για αμιγείς και μεικτούς χώρους στην εστίαση προκάλεσε «πονοκέφαλο» στους εστιάτορες.

«Ήρθε αναστάτωση στους εστιάτορες. Έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κατηγορία στην οποία επρόκειτο να ανήκει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης και στην συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τους πελάτες και τις διαμαρτυρίες τους. Είμαστε στην απαρχή της 4ης φάσης της πανδημίας, που μας τρομάζει πάρα πολύ» είπε.

 Ο κ. Μαμαλάκης εξέφρασε την προτίμηση του να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι στο εστιατόριό του. «Εγώ θα προτιμούσα να έχω μόνο εμβολιασμένους. Η απειλή του 4ου κύματος είναι πολύ ισχυρή. Όλοι να εντείνουμε την τάση εμβολιασμού. Δεν αντέχει άλλο κλείσιμο η εστίαση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όπως και να ‘χει τα μαγαζιά δεν θα γεμίσουν όπως γινόταν παλαιότερα. Κατά τη γνώμη τη δική μου υποχρεωτικά θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό» είπε.