ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου με Oreo, με 3 ύλικα και έτοιμο μόλις σε 15 λεπτά!

Θα κολλήσετε!

Μια συνταγή για αρχάριους, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo, με 3 μόνο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά για το ψυγείο. Τόσο εύκολο και τόσο απολαυστικό!

AD: mytest

Μια ακόμα συνταγή για λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα γλυκά που χρειάζονται μόλις 3 ύλικα στην εκτέλεσή τους, αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό!

Υλικά συνταγής:

4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
600 γρ. μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου. Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί. Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, φρυγανιές και άλλα λίγα υλικά!

Ένα απλό γλυκό ψυγείου με βάση φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και κρέμα σοκολάτας μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί. Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να απογειωθεί!

Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί. Το ζαχαρούχο γάλα μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω σε κλασικά γλυκά, όπως και στο μωσαικό!

Υλικά :

12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι :
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)

Για την κρέμα σοκολάτας :
125 γρ. κουβερτούρα υγείας
650 ml. γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολατα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας :

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα. Παράλληλα , σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα . Όταν βράσει το γάλα , αδειάζουμε το περιεγχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα . Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα .

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.

Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγύ και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς , την απλώνουμε στην επιφάνεια . Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Σημ. : Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα καλό είναι να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα . Καλό είναι μάλιστα να ετοιμάζουμε τρία ή τέσσερα κουτιά μαζί και να τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι αφού διατηρούνται για αρκετό καιρό.