ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί με ζάχαρη! Το θυμάστε;

Όλοι το τρώγαμε μικροί!

Ήταν ένα από τα πιο απλά, αλλά ταυτόχρονα και πιο νόστιμα εδέσματα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά! Όλοι  μικροί είχαμε δοκιμάσει ψωμί με ζάχαρη!

AD: mytest

Δείτε επίσης: Η ιστορία του ψωμιού! Από πού ξεκίνησε;

Σε πόσους από εσάς έβαζε η μητέρα σας το κλασσικό “ζαχαρόψωμο” τα απογεύματα μετά το μεσημεριανό φαγητό;

Πόσοι από εσάς πρόλαβαν ως παιδιά το ψωμί με νερό ή βούτυρο και ζάχαρη;

Συναγερμός: Μην ξαναφάτε από αυτό το ψωμί του τοστ!

Είστε από εκείνους που λατρεύετε να τρώτε ψωμί του τοστ αλλά δεν ξέρετε τι επιπτώσεις έχετε στην υγεία σας; Η αλήθεια είναι πικρή για όσους δεν την ξέρετε! Δεν πρέπει να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας για αυτό τον λόγο!

Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό, αλλά μελέτες υποστηρίζουν ότι στο τραπέζι μας… καταλήγουν απορρίμματα από το δάπεδο των κουρείων στην Κίνα

Πώς προέκυψε όμως αυτό… Μελέτη για τα περίεργα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ομορφιάς παρουσιάζει την αηδιαστική αλήθεια.

Οι ερευνητές έρχονται τώρα να μας αποκαλύψουν ότι σε μερικά ψωμιά του τοστ περιέχεται ένα συστατικό που προέρχεται από τα ανθρώπινα μαλλιά.Το αμινοξύ L-κυστεΐνη χρησιμοποιείται στην τεχνολογία τροφίμων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων, όπως το ψωμί του τοστ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Dailymail, η μελέτη υποστηρίζει ότι τις περισσότερες φορές αυτό το συστατικό προέρχεται από κουρεία της Κίνας! Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες

Εσύ το γνώριζες; Tι κίνδυνος υπάρχει στις πατάτες που πρασινίζουν;

Πραγματικά δώστε τεράστια προσοχή! Τι κίνδυνος υπάρχει αν φάτε πράσινη πατάτα για την υγεία σας; Μην είστε αφελείς και νομίζετε ότι δεν θα πάθετε ζημιά! Πόσο χρόνο χρειάζονται διάφορες τροφές να χωνευτούν και γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε!

Όταν διατηρείτε τις πατάτες σε κάποιο πολύ υγρό ή πολύ ζεστό περιβάλλον, πιθανώς να έχετε προσέξει κάτι ιδιαίτερο που συμβαίνει: έχουν την τάση να βγάζουν φύτρες και να παίρνουν μια πρασινωπή απόχρωση. Σίγουρα το κάνεις λάθος! Με ποιο λάδι γίνονται καλύτερες οι τηγανητές πατάτες!

Άλλωστε, αν διατηρείτε τις πατάτες κάπου με υγρασία, ή με αρκετό φως δεν πρόκειται να επηρεάσει τη γεύση τους. Αυτό είναι σωστό, αλλά μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας.

Σίγουρα μπορείτε απλά να κόψετε αυτές τις φύτρες και να μαγειρέψετε την υπόλοιπη πατάτα, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Το σώφρον είναι να πετάξετε τελείως κάθε πατάτα που έχει πάρει πράσινη απόχρωση σε κάποιο σημείο της.

Τι είναι η σολανίνη στις πατάτες

Αναρωτιέστε γιατί; Επειδή, αν έχει συμβεί αυτό, τότε έχει παραχθεί μέσα στην πατάτα ένα δηλητήριο που ονομάζεται σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Η σολανίνη δημιουργείται στις πατάτες, όταν διατηρούνται σε “λάθος” περιβάλλον για πάρα πολύ καιρό (όπως είπαμε, κάπου που υπάρχει υγρασία, φως και ίσως και ζέστη). Αν καταναλωθεί, αυτή η σολανίνη μπορεί να σας προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ένα άτομο 45 κιλών (πχ ένα παιδί) θα πρέπει να καταναλώσει 450 γραμμάρια πράσινης πατάτας, για να αρρωστήσει ουσιαστικά. Έτσι, με μια απλή μπουκιά, για παράδειγμα, αν και δεν συνιστάται, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάθετε κάτι.

Είναι λογικό, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι θάνατοι από σολανίνη έχουν καταγραφεί σε περιόδους πείνας, όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε ό, τι μπορούν για να αποφύγουν την πείνα – ακόμα κι αν είναι πράσινες πατάτες.

Σύμφωνα με την ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο τρόπος για να καταλάβετε αν έχετε πάρει επικίνδυνη ποσότητα σολανίνης είναι εάν αισθανθείτε πόνο στο στομάχι και υπνηλία, μετά την κατανάλωση πατάτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να κόψετε και να πετάξετε τα κομμάτια της πατάτας που είναι πράσινα και να φάτε την υπόλοιπη, αλλά αν η πατάτα έχει πικρή γεύση, τότε πετάξτε την αμέσως!