ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καταπληκτική συνταγή για πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την και δεν θα τις ξαναμαγειρέψετε ποτέ με άλλο τρόπο!

Η καλύτερη συνταγή!

Οι πατάτες είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά στον κόσμο. Και γιατί να μην είναι… υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι για να τις φτιάξει κανείς. Μπορείτε να τις κάνετε πουρέ, ψητές, διπλοψητές, ογκρατέν και με πολλούς ακόμη νόστιμους τρόπους! Παρακάτω θα δείτε μια συνταγή για σοτέ πατάτες που θα τρελάνουν τους φίλους σας.

AD: mytest

Δείτε επίσης το μυστικό για τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου!

Τις έχουν συγκρίνει με τις τηγανητές πατάτες, αλλά είναι πολύ πιο νόστιμες.

Θα χρειαστείτε:

-Μια μεγάλη σακούλα κίτρινες πατάτες
-Φρέσκο δεντρολίβανο
-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι και πιπέρι
-1 κ.σ. βούτυρο
-Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αρχικά, κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις με την φλούδα. Συμβουλή: έτσι θα είναι πιο δύσκολο να διαλυθούν.

Βράστε λίγο νερό και ρίξτε μέσα λίγο αλάτι.

Ρίξτε τις πατάτες στο νερό που βράζει και αφήστε τις να βράσουν για 4-5 λεπτά. Κρατήστε χρόνο, γιατί δεν πρέπει να μείνουν παραπάνω στην κατσαρόλα.

Είναι ώρα να τις δοκιμάσετε – πάρτε ένα μαχαιράκι και τρυπήστε μία από τις πατάτες ενώ ακόμα είναι μέσα στην κατσαρόλα. Αν το μαχαίρι περνάει από μέσα της με λίγη αντίσταση, τότε είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Τώρα ρίξτε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τον ατμό να κάνει την δουλειά του.

Στο μεταξύ ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεστάντε το. Μετά ρίξτε μέσα τις πατάτες. Ρίξτε τις με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω και την φλούδα προς τα πάνω.

Ο στόχος τώρα είναι να γίνουν οι πατάτες τραγανές. Όσο μαγειρεύονται, ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Τώρα είναι η σειρά του σκόρδου! Λιώστε το σκόρδο με μια πιέστρα ακριβώς πάνω από τις πατάτες για γεύση.

Γυρίστε τις ανάποδα και ρίξτε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για να ροδίσουν από πάνω.

Πάρτε το δεντρολίβανο, κόψτε το σε ψιλά κομματάκια και ρίξτε το από πάνω.

Ανακατέψτε τις πατάτες στο τηγάνι για να πάει το σκόρδο παντού.

Είναι έτοιμες για σερβίρισμα! Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα.

Το βίντεο της συνταγής έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια αλλά και συμβουλές: “Νομίζω ότι είναι καλύτερο να κόψετε τις πατάτες σε τρία μέρα παρά στη μέση και να τις βράσετε λίγο παραπάνω.

Βάλτε το σκόρδο προς το τέλος για να μην καεί.” “Σήμερα έκανα ψητό κοτόπουλο, χρησιμοποίησα το λάδι του για να κάνω τις σοτέ πατάτες. Είναι πολύ καλό.”

Δείτε τα βήματα στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες

Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!

Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).

Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Πώς να φτιάξετε τηγανιτές πατάτες (χωρίς να τις τηγανίσετε!)

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.

Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά σε 7 λεπτά!

Μια συνταγή για θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους… Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας…

 Υλικά συνταγής
 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
2  ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
5-6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ.ρίγανη
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι 
Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση συνταγής
 Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για  αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.